Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kroz pisma Dickensu vidi se kako je obitelj temelj zdravog društva

Autor: Ante Rogić

04.12.2012. 23:00
Kroz pisma Dickensu vidi se kako je obitelj temelj zdravog društva

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Iva Pejković, novinarka, istaknula je kako se u pismima upućenim Dickensu ističe kako je obitelj temelj zdravog društva, a sama autorica priznala je kako je na romanu radila dosta dugo, a nastao je kako bi se progovorilo o brizi za djecu bez roditelja


“Dragi Olivere” naslov je romana Mirjane Mrkele, a predstavljen je u ponedjeljak u Gradskoj knjižnici Zadar. U bogatom programu sudjelovali su svi, od najmlađih, do same autorice, a moderator je bio Ante Mihić, voditelj knjižnice u Salima.
Nakon Mihićevih uvodnih riječi nastupili su polaznici glazbene udruge “Čarobna notica”, a potom je okupljene u ime ravnatelja Gradske knjižnice Zadar pozdravio Ante Kolanović. Autorica je roman napisala kao posvetu velikom književniku, Charlesu Dickensu, čija se 200-ta obljetnica rođenja obilježava diljem svijeta. Roman se sastoji od 90 pisama upućenih Oliveru Twistu, od jednog nestašnog dječaka i jedne djevojčice s očima koje podsjećaju na zelene masline. Oni su stanovnici suvremenog europskog grada, a tu je još i park, djeca, beskućnici, kuharica, stražar, pas koji traži tartufe, dvije narukvice, mali Božo, zrnce blagdanskog ozračja, malo crne kronike i jedan pečeni jarac.
Iva Pejković, novinarka, istaknula je kako se u pismima upućenim Dickensu ističe kako je obitelj temelj zdravog društva. Sama autorica priznala je kako je na romanu radila dosta dugo, a nastao je kako bi se progovorilo o brizi za djecu bez roditelja.
U programu predstavljanja sudjelovali su polaznici kazališne udruge “Igrajmo se”‘, a dijelove iz romana interpretirali su osnovci, polaznici udruge pod mentorstvom Lucije Dovranić.