Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Volonteri dijelili obroke u Pučkoj kuhinji

Autor: Ivana Burica

04.12.2012. 23:00
Volonteri dijelili obroke u Pučkoj kuhinji

Foto: Ivana BURICA



Pučka kuhinja svakodnevno sprema tople obroke za oko 280 korisnika, što je 30-ak više nego prošle godine. – Ovo je jedan od načina da potaknemo ljude da se uključe među naše volontere. Potrebe su nam sve veće jer se i broj korisnika povećao, kazao je don Ivica Jurišić


Međunarodni Dan volontera Caritas Zadarske nadbiskupije tradicionalno je obilježio okupivši predstavnike nadbiskupije i lokalnih vlasti koji su u Caritasovoj Pučkoj kuhinji danas od 12 sati korisnicima dijelili obroke i na taj način simbolično podržali Dan volontera.
Obroke su dijelili zadarski župan Stipe Zrilić, ravnateljica Doma za odrasle osobe Sv. Frane Marija Pletikosa, županijski i gradski pročelnici za zdravstvo i socijalnu skrb dr. Josip Kraljić i Mario Pešut te ravnatelj Caritasa Zadarske nadbiskupije don Ivica Jurišić.
Kako nas je informirao ravnatelj don Ivica Jurišić Pučka kuhinja svakodnevno sprema tople obroke za oko 280 korisnika, što je 30-ak više nego prošle godine.
– Ovo je jedan od načina da potaknemo ljude da se uključe među naše volontere. Potrebe su nam sve veće jer se, eto, i broj korisnika povećao. Ovom prigodom zahvaljujem Gradu Zadru i Zadarskoj županiji koji svake godine u proračunu osiguraju novac za financiranje kuhinje te sponzorima od kojih povremeno ili redovito dobivamo pomoć. To su neki veliki trgovački lanci kao Lidl, Kaufland, Interspar… Dobijemo pakete i od Vindije, a ne smijem zaboraviti ni poljoprivrednike koji nam često doniraju povrće. Moram spomenuti i novigradske ribare zahvaljujući kojima već mjesecima nismo kupili niti kilogram ribe, rekao je don Ivica.
U akciji je tradicionalno sudjelovao i župan Stipe Zrilić.
– Ovdje smo u Pučkoj kuhinji i pučke kuhinje su nam, nažalost, potrebne. Mi koji radimo u javnom sektoru trebamo vidjeti i ovaj segment našeg društva, a ujedno poručiti i svim građanima da ako hoće i oni mogu pomoći. Jer potrebitih ljudi ima dosta, ali također ima dosta i mogućnosti za pomoći im, poručio je župan Zrilić.