Zmajlović razriješio ravnatelja Telašćice Božidara Puhova

Slika korisnika admin
Božidar Puhov

Park prirode Talašćica raspisao je natječaj za imenovanje novog ravnatelja(-ice), čime smo doznali i da je dosadašnji ravnatelj Božidar Puhov razriješen dužnosti. Razrješenje odlukom Ministarstva zaštite okoliša i prirode, odnosno ministra Mihaela Zmajlovića. Za v.d. ravnateljicu, odlukom o razrješenju Puhova, imenovana je Nikolina Baković, diplomirani ing. biologije-ekologije.

Rok za podnošenje prijave na natječaj za ravnatelja na mandat od četiri godine je 15 dana, a uvjeti su visoka stručna sprema prirodoslovnog, biotehničkog, ekonomskog, pravnog, arhitektonskog usmjerenja ili neke druge odgovarajuće struke te pet godina rada u struci od čega najmanje tri godine na vodećim mjestima te znanje jednog svjetskog jezika. U konačnici voditelja imenuje ministar zaštite okoliša i prirode u roku od 45 dana od zatvaranja natječaja.

V.d. ravnateljica Baković kazala nam je kako je odluka o razrješenju donesena početkom studenog na što je u roku od mjesec dana raspisan natječaj, a samu odluku ministra ne može komentirati niti objašnjavati.

Božidar Puhov, dugogodišnji ravnatelj, kazao nam je pak kako je raspoređen na drugo radno mjesto u okviru Parka vezano uz promidžbu i turizam.

Za detaljnije informacije o razlozima smjene obratili smo se Ministarstvu zaštite okoliša i prirode u čijoj su ingereciji parkovi, no za sad nemamo povratnu informaciju. Evidentno je da je nedavno došlo i do smjene u Nacionalnom parku Krka kao i Parku prirode Papuk, kao i ovdje. Neslužbeno doznajemo da je ovome prethodila interna kontrola Ministarstva, a što je pronašla i što je u ovom slučaju povod ovoj odluci za sad ne znamo. Naime, kod Krke smo svjedoci pokretanja sudskog postupka, dok se kod Telašćice nikakve takve informacije ne spominju. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno