Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zmajlović razriješio ravnatelja Telašćice Božidara Puhova

Autor: Damir Maričić

04.12.2012. 23:00
Zmajlović razriješio ravnatelja Telašćice Božidara Puhova


Park prirode Talašćica raspisao je natječaj za imenovanje novog ravnatelja(-ice), čime smo doznali i da je dosadašnji ravnatelj Božidar Puhov razriješen dužnosti. Razrješenje odlukom Ministarstva zaštite okoliša i prirode, odnosno ministra Mihaela Zmajlovića. Za v.d. ravnateljicu, odlukom o razrješenju Puhova, imenovana je Nikolina Baković, diplomirani ing. biologije-ekologije.
Rok za podnošenje prijave na natječaj za ravnatelja na mandat od četiri godine je 15 dana, a uvjeti su visoka stručna sprema prirodoslovnog, biotehničkog, ekonomskog, pravnog, arhitektonskog usmjerenja ili neke druge odgovarajuće struke te pet godina rada u struci od čega najmanje tri godine na vodećim mjestima te znanje jednog svjetskog jezika. U konačnici voditelja imenuje ministar zaštite okoliša i prirode u roku od 45 dana od zatvaranja natječaja.
V.d. ravnateljica Baković kazala nam je kako je odluka o razrješenju donesena početkom studenog na što je u roku od mjesec dana raspisan natječaj, a samu odluku ministra ne može komentirati niti objašnjavati.
Božidar Puhov, dugogodišnji ravnatelj, kazao nam je pak kako je raspoređen na drugo radno mjesto u okviru Parka vezano uz promidžbu i turizam.
Za detaljnije informacije o razlozima smjene obratili smo se Ministarstvu zaštite okoliša i prirode u čijoj su ingereciji parkovi, no za sad nemamo povratnu informaciju. Evidentno je da je nedavno došlo i do smjene u Nacionalnom parku Krka kao i Parku prirode Papuk, kao i ovdje. Neslužbeno doznajemo da je ovome prethodila interna kontrola Ministarstva, a što je pronašla i što je u ovom slučaju povod ovoj odluci za sad ne znamo. Naime, kod Krke smo svjedoci pokretanja sudskog postupka, dok se kod Telašćice nikakve takve informacije ne spominju.