Sinovčić će se aktivno braniti

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
FAH

Reno Sinovčić odlučio se aktivno braniti u postupku koji je protiv njega pokrenuo USKOK, zbog sumnje u malverzacije teške preko 130 milijuna kuna. Kako se saznaje, zadarski tajkun je Uskočkim istražiteljima gotovo tri sata iznosio obranu, tvrdeći da je nevin i nastojeći dokazati da ništa u pretvorbi NK Zadra i predstečajnoj nagodbi Vox-a nije bilo nezakonito. Ipak, ta obrana nije uvjerila suca istrage da Sinovčića pusti da sa slobode odrađuje ostatak postupka. Naime, iako je nuđena jamčevina od 10 milijuna kuna u zamjenu za pritvor, sudac istrage je odbio takvu mogućnost. Doduše, kako se saznaje, odvjetnik Rene Sinovčića će se vjerojatno žaliti na ovakvu odluku. Više je pravnika izrazilo zanimanje za daljnje postupanje Županijskog suda u Zagrebu po ovom pitanju.

- Sa slučajem Agram je otvorena Pandorina kutija po pitanju jamčevina. Reno Sinovčić i njegov pravni tim s razlogom se mogu pitati zašto njemu nije usvojen zahtjev za jamčevinom, a Bandiću i ostalim iz tog slučaja je omogućeno da sa slobode brane ostatak postupka, priča nam jedan pravnik, koji želi ostati anoniman iz jasnog razloga - postoji mogućnost da će biti na Županijskom sudu u Zagrebu kao odvjetnik. Više se pravnika složilo kako plaćanje jamčevine zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela nema nekog pretjerano logičnog pravnog objašnjenja. U većini pravosudnih sustava takva mogućnost ostavljena je tek za pokušaj bijega. Znači, novac se polaže kao osiguranje da osumnjičenik neće pobjeći. Postavlja se pitanje koja je to osnova po kojoj se nekome može omogućiti plaćanje jamčevine, dok se drugima ne daje takvo pravo. Pravnici smatraju kako je zapravo pitanje dana kada će netko podnijeti i ustavnu tužbu zbog toga jer mu nije omogućeno plaćanje jamčevine. Kod Sinovčića je stvar tim apsurdnija jer ga se za mogućnost ponavljanja kaznenog djela može teretiti samo u jednoj točki istražnog zahtjeva. Radi se o poticanju poreznika da mu »zaborave« porezni dug. Ostali krimeni koji mu se stavljaju na teret jednostavno nisu ponovljivi. Naime, NK Zadar ne može ići u drugo preoblikovanje, a Vox ne može ponovno ići u predstečajnu nagodbu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno