Nemaju gdje parkirati i strahuju od pauka

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ
Transformeri na Liburnskoj obali zauzeli parkirališna mjesta

Mi više nemamo gdje parkirati. Ili nam je zabranjeno, pa dobivamo kazne, ili nema mjesta na koja možemo parkirati jer su redovito okupirana, žale se stanari Poluotoka, u ovom slučaju stanari Varoši i predjela oko OŠ Petra Preradovića i zgrade suda.

- Kod crkve sv. Marije parkirališta sada nema zbog klizališta, parkiranje kod mosta dijelom je onemogućeno zbog transformera, Muraj je zatvoren... Mi nemamo gdje parkirati, a živimo u gradu. Moj suprug je prije nekoliko dana tri puta kružio navečer oko Poluotoka da bi našao parkirališno mjesto. Naposlijetku je našao slobodno mjesto kod škole Petra Preradovića, da bi ujutro vidio da mu nema auta. Odnio ga pauk! Gdje da parkiramo? Mi živimo ovdje, plaćamo redovito mjesečne parkirne karte, ali parkirališnih mjesta nema, ogorčena je stanovnica Poluotoka.

Ništa zadovoljniji nisu ni drugi stanovnici stare jezgre koji su spremni i dodatno platiti i zakupiti parkirališna mjesta, ali im to Grad ne dozvoljava.

- Živim pored škole Petra Preradovića i nemam gdje parkirati auto. Prostor oko moje zgrade proglašen je pješačkom zonom i tamo ne smijem, dobijem kaznu. Na parkirališnim mjestima uz cestu, nema mjesta. Iz Gradske uprave su nam poručili kako nema šanse da dobijemo posebno označena mjesta za stanare, iako ta pravila ne vrijede, recimo za djelatnike OŠ Petra Preradovića. Oni mogu dobiti posebno označena mjesta, i policija ima posebno označena mjesta i djelatnici suda, pa i zaposlenici Tankerske plovidbe. Svi oni imaju pravo na posebno označena mjesta, no mi koji živimo na Poluotoku, i koji smo redovito prisiljeni nositi pune vrećice stvari iz automobila parkiranih u Foši - mi ne smijemo. Po čemu su svi ovi ostali privilegiraniji od nas, ljutito pita jedan Zadranin, zaključujući kako će zbog sve težih uvjeta za život Poluotok napustiti i ono malo njegovih stanovnika.

- Evo stvorili su sad taj Advent u Zadru, lijepo ukrasili Poluotok. A tko će im doći? Ljudi nema, a i ovo malo što ih ima tjeraju svojim dvostrukim pravilima, poručuju stanovnici Poluotoka.

Iz Grada Zadra odgovor na ovu problematiku još čekamo.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno