Zadrani još jednom pokazali svoje veliko srce

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Koncentracija je bitna u kulinarstvu

Čak i jučerašnje subotnje jutro obuklo se u svoje blagdansko izdanje jer bilo je toplo prosinačko vrijeme,  a i sunce je iako, pomalo škrto grijalo svojim zimskim zrakama.

Zadarski Narodni trg odavno nije bio tako pun i prepun jer  održavao se tradicionalni sajam Dani sunca, volonteri su vrijedno  sakupljali donacije na svom štandu, pekle su se fritule za donacije  socijalnoj samoposluzi, pjevalo se i sviralo, ali štand koji je svakako  privukao najviše pozornosti i gdje je bila najveća gužva - bio je  štand na kojem se održavala humanitarna akcija "Vukovaru ZaDar".

19. izdanje akcije

- Riječ je o 19. po redu humanitarnoj akciji za pomoć našim dragim prijateljima i svim ljudima koji su u potrebi u našem gradu heroju - Vukovaru. Akcija traje već toliki broj godina naprekidno tako  da Zadrani već znaju i više ništa ni ne pitaju, već od srca pomažu  koliko mogu - otkrila nam je Eva Zubović predsjednica zadarske  Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara (HKUMST).

Na štandu su se prodavale rukotvorine djce iz zadarskih dječijih  vrtića, prikupljale su se novčane donacije, a najpotrebnije su hrana  i osnovne higijenske potrepštine.

- U akciju su se već tradicionalno uključile i zadarske škole, OŠ  Šimuna Kožičića Benje i Prirodoslovno grafička škola koje su surganizatori akcije. Volonteri na štandu su učenici zadarske Medicinske  škole Ante Kuzmanića i studenti Zdrastvenog studija na zadarskom  Sveučilištu. Do sada je već prikupljeno niz donacija i obiteljskih paketa pa tako već prvi autobus za Vukovar kreće danas, a drugi sutra  ujutro. Vukovarci nas uvijek s radošću i nestrpljenjem očekuju i rado ugošćuju. Budemo dva dana i uvijek imamo susrete i s gradonačelnikom i županom - rekla je časna sestra Melhiora Biošić,  počasna i doživotna predsjednica HKUMST-a koja je prije 19 godina inicirala i pokrenula ovu akciju.

Bogat glazbeni program

- Još je u Vukovaru jako puno ljudi kojima, nažalost, treba pomoć. U Vukovaru su otvorene dvije pučke kuhinje pa će dio donacija ići i tamo. Prema našim informacijama ima oko tri tisuće ljudi  kojima pomoć treba - dodala je časna sestra Melhiora Biošić, koja i  sama, kao i svake godine, ide u posjet Vukovaru.

U svakom slučaju, humanitarna akcija "Vukovaru ZaDar" i ove je  godine okupila veliki broj zadarskih izvođača, ali i puno naših sugrađana koji i po 19. put pomažu Vukovaru i vukovarskom kraju pa  je tako taj tzv. centralni dio akcije trajao od 9 do 13.30 sati. U glazbeno-scenskom programu i ovoga puta od srca su se odazvali brojni poznati zadarski izvođači od Intrada, Ivice Sikirića Iće, grupe Galeb, Amende Štošić, Vilija Kalmete i brojnih učeničkih sastava.

Pokrovitelji akcije su Zadarska županija, Grad Zadar i Turistička  zajednica Grada.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno