DAN VOLONTERA Za one koji nesebično pomažu

Slika korisnika valentinam
ZAHVALNICE
Autor: 
Zahvalnice su primili Martina Jelinek, Božo Šimić i Žan Zaharija koji je i sam već deset mjeseci korisnik zadarskog prenoćišta i pučke kuhinje
Marin GOSPIĆ

Godinu dana volontiram u pučkoj kuhinji i socijalnoj samoposluzi. Nezaposlen sam, pa sam trenutačno i ja korisnik zadarskog prenoćišta i tu, u pučkoj kuhinji se i hranim. No, nadam se da će se to uskoro promijeniti i da ću naći barem neki sezonski posao s obzirom na to da i imam iskustva u ugostiteljstvu - rekao je Žan Zaharija.

On je naime, jučer u zadarskoj Pučkoj kuhinji, a u povodu Dana volontera zajedno sa svojom kolegicom Martinom Jelinek i Božom Šimićem dobio i Zahvalnicu za svoj volonterski rad koju mu je uručio nadbiskup zadarski mons. Želimir Puljić. Tom je prigodom mons. Puljić tek kratko citirao apostola Pavla, poručujući nagrađenima, da im i dalje nikada ne dosadi činiti - dobro.

Skromnoj svečanosti u Pučkoj kuhinji odazvali su se i zadarski gradonačelnik Branko Dukić koji je tako po prvi puta u svom mandatu potom, sa svojim suradnicima - dogradonačelnicom Jagodom Surać i pročelnikom Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Marijom Pešutom korisnicima podijelio ručak, kao i dožupan Zadarske županije Šime Mršić sa suradnicima.

Oni su u ime Grada i Županije obećali da će i dalje financijski pomagati Caritasove projekte kao i niz godina do sada.

Mirjana Tadić zamjenica ravnatelja Caritasa Zadarske nadbiskupije podsjetila je kako se u zadarskoj pučkoj kuhinji dnevno podijeli 300-tinjak obroka, a 450 korisnika dobije i paket.

- Sve ovo ne bi bilo moguće bez pomoći Grada i Županije i naših vrijednih volontera koji nesebično poklanjuju dio sebe i svog slobodnog vremena kako bi pomogli drugima. Ove zahvalnice na njihov Dan, tek su mali znak pažnje za sve ono što čine - rekla je Mirjana Tadić, čestitajući volonterima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)