HUMANOST Odličan uspjeh ovogodišnje akcije "Vukovaru ZaDar"

Slika korisnika valentinam
Prikupljeno više pomoći nego lani
Građani su donirali i 21.500 kuna, što je s 10.000 kuna koje je uplatila Zadarska županija, iznos od 31.500 kuna koji će se uplatiti na Caritas Vukovarskog dekanata
Zvonko KUCELIN
Odaziv škola bio je posebice velik

 Ovogodišnja 22. po redu velika humanitarna akcija "Vukovaru ZaDar“, polučila je odličan rezultat, a prikupljena pomoć za vukovarske obitelji koje žive u teškim socijalnim uvjetima premašila je prošlogodišnju. Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar, koja je u suradnji sa Zadarskom županijom i Gradom Zadrom, organizator ove tradicionalne akcije iznimno je zadovoljna velikim odazivom građana, prije svega škola koje su se gotovo sve uključile u prikupljanje pomoći.

- Odaziv je bio odličan i prikupljen je pun šleper namirnica i higijenskih potrepština koji je krenuo za Vukovar. U akciji su sudjelovale skoro sve škole i vrtići u našoj Županiji, doznajemo od Marka Marina, ravnatelja Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje, gdje je i ove godine bio sabirni centar u kojem su se prikupljali paketi s pomoći, mahom hranom i higijenskim artiklima, a bilo je i nešto odjeće i obuće iako se ona ove godine nije prikupljala jer je Vukovarcima potrebnija hrana i higijenski proizvodi.

- Građani su donirali i 21.500 kuna, što je s 10.000 kuna koje je uplatila Zadarska županija, iznos od 31.500 kuna koji će se uplatiti na Caritas Vukovarskog dekanata, kaže još ravnatelj Marko Marin.

Šleper s prikupljenom pomoći jučer ujutro krenuo je za Vukovar, a dan ranije je u grad heroj otputovalo i izaslanstvo HKUMST Zadar na čelu s časnom sestrom Melhiorom Biošić, te predstavnici suorganizatora i firmi sponzora akcije koji će biti prisutni na predaji donacije, na kojoj se, doznajemo, očekuju predstavnici Grada Vukovara i vukovarske bolnice. Prijevoz do Vukovara organizirala je tvrtka Odlagalište sirovina.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno