MAJ - TURANJ Otvorenje izložbe uz druženje „Lipe“ i prijatelja

Slika korisnika valentinam
U zadarskoj Gradskoj knjižnici
Autor: 
U povodu obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, ali i ususret predstojećih blagdana Slovensko kulturno društvo Lipa upriličilo je izložbu likovnih radova svojih članova
Vedran SITNICA
Ova izložba retrospektiva je deset godina međunarodne likovne kolonije

U Hrvatsku sam doselio 1983. godine, a živim u Turnju i kad me moji prijatelji Slovenci pitaju kako sam, kako živim i kako mi je u Hrvatskoj – ja im odgovorim kao da sam na godišnjem odmoru. I stvarno vjerujte mi, bez obzira na to koliko sam dugo već u Hrvatskoj ovdje mi je tako lijepo i toliko se dobro osjećam kao da sam na jednom dugom godišnjem odmoru – otkrio nam je jučer Jože Arzenšek voditelj slovenske sekcije Likovne kolonije.

Naime, u povodu obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, ali i ususret predstojećih blagdana Slovensko kulturno društvo Lipa upriličilo je izložbu likovnih radova svojih članova, sveukupno njih 15- tak, ali su im se pridružili i kolege i prijatelji – likovnjaci iz susjednih mjesta.

- Ovo je sada već druga godina zaredom da nam je otvorenje i održavanje ove izložbe omogućila zadarska Gradska knjižnica s kojom i inače, imamo sjajnu suradnju. Osim što samo htjeli upriličiti izložbu koja ustvari predstavlja retrospektivu deset godina međunarodne likovne kolonije Maj – Turanj, željeli smo se i malo susresti i družiti. U Zadru živi 300-tinjak naših sunarodnjaka. Naše kulturno društvo Lipa traje već 13 godina, a likovna kolonija dakle, punih deset godina – objasnila je Darja Jusup jedna od osnivačica i pokretačica slovenskog kulturnog društva Lipa i dugogodišnja predsjednica.

Živo je tako bilo u predvorju Gradske knjižnice jer nisu samo došli članovi SKD Lipa, već i njihovi mnogobrojni prijatelji. Prigodni program otvaranja izložbe popratio je svojim nastupom na gitari kantautor Mario Padelin i Andreja Malta s recitalom svojih pjesama, a pozivu se odazvao i Pevski zbor Slovenskog kulturnog društva Dr. France Prešeren iz Šibenika.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno