ODLUKA DONESENA Zadrani podržali Darija Šimića

Slika korisnika valentinam
Izbori za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza
Sastanku je nazočilo sedam od ukupno devet članova IO-a koji su jednoglasno donijeli odluku za promjene u vođenju hrvatskog nogometa
Siniša KLARICA
ODLUKA JE BILA JEDNOGLASNA - IO NS Zadarske županije podržao je Šimića

Izvršni odbor Nogometnog saveza Zadarske županije, podržao je sinoć kandidaturu Darija Šimića za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Sastanku je nazočilo sedam od ukupno devet članova IO-a koji su jednoglasno donijeli odluku za promjene u vođenju hrvatskog nogometa. Kako je rekao dopredsjednik ŽNS-a Viktor Prtenjača, izvršni odbor nije htio donijeti naprečac odluku, odmah nakon što su Šimić, Pletikosa i Stanić prošlog tjedna posjetili Zadar. Prtenjača kaže da ne dvoji da je ovo možda povijesna odluka, sve kako bi se popravilo stanje u hrvatskom nogometu.

- Kao što znate rok za kandidaturu je 7. prosinca. Mi smo čekali da se jave još koji, pa i potencijalni kandidati. Međutim, protukandidat Darija Šimića se uopće nije niti javio iako bi ga mi rado primili. Davor Šuker je hrvatska nogometna veličina i u to nitko ne dvoji. Naša odluka vodila se velikim nezadovoljstvom koje vlada napose prema brizi sadašnjeg vodstva HNS-a o nogometnoj infrastrukturi. Tu je interes javnosti gdje promjene u HNS-u podržava 60-80 posto javnosti. Svi koji pokušavaju biti imuni na taj postotak, mislim da nemaju za pravo podržavati postojeće stanje. Stoga mi koji služimo nogometašima i klubovima Zadarske županije, nismo imali pravo donijeti drugačiju odluku - rekao je Viktor Prtenjača.

Prtenjača je dodao kao bez obzira na ishod glasovanja o novom predsjedniku, ovom odlukom Županijski nogometni savez želi potaknuti sve one koji misle drugačije, a sve u cilju razvoja nogometa, za koje su nužne promjene u rukovodstvu.

- Zadarski nogomet u ovom trenutku u hrvatskoj reprezentaciji ima tri stalna igrača: Subašića, Vrsaljka i Modrića. Potencijalni su reprezentativci Livaković i Santini. S time se malo koja županija može podičiti, ali je naša zastupljenost u tijelima HNS-a, zanemariva. Upravo to želimo promijeniti - rekao je na kraju sastanka Viktor Prtenjača.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)