VRTIĆ U POLIKLINICI Županova ideja neke zabrinula, a mnoge oduševila

Slika korisnika valentinam
Dječji vrtić će imati poseban ulaz u zgradu Poliklinike
Od objave u medijima ne mogu se obraniti od poziva i poruka oduševljenih zdravstvenih djelatnica i djelatnika. Dječji vrtić otvorit ćemo u dogovoru s Gradom Zadrom i već sam obavio razgovore na tu temu s gradonačelnikom Brankom Dukićem i pročelnikom Nekićem, otkriva župan Longin
Uokolo Polikinike nema sadržaja za djecu, nema dječjeg igrališta, parkova, tek sami asfalt

 Na prošlotjednom kolegiju župana, Božidar Longin izjavio je kako će se u zgradi Poliklinike uskoro otvoriti dječji vrtić koji će biti namijenjen prvenstveno za djecu djelatnika Poliklinike, ali i za ostale mališane.

Za i protiv

U Zadru je evidenatan manjak dječjih vrtića o čemu smo svojevremeno u više navrata i pisali. Upravo bi otvaranje ovih objekata, kao i gradnja te opremanje škola, trebali biti među nekim od demografskih mjera.

I dok s jedne strane roditelji pozdravljaju inicijaivu otvaranja još jednog objekta za mališane, nekolicini njih ne sviđa se ideja da djeca idu u vrtić u zgradu Poliklinike.

Naime, pojedini roditelji zabrinuto su komentirali kako ideja o vrtiću u zgradi gdje će dolaziti bolesne osobe, u kojoj se rade brisevi, testiranja na zarazne bolesti i slično, jednostavno nije dobra ideja. S druge starne, dodaju roditelji, uokolo Polikinike nema sadržaja za djecu, nema dječjeg igrališta, parkova, tek sami asfalt.

Za detaljnije infromacije o otvaranju i početku rada dječjeg vrtića u zgradi Poliklinike obratili smo se županu Božidaru Longinu koji je istaknuo kako je projekt dječjeg vrtića u Poliklinici pokrenut na njegovu osobnu inicijativu.

Olakšava se roditeljima

- Drago mi je da je projekt u javnosti dobro prihvaćen. Od objave u medijima ne mogu se obraniti od poziva i poruka oduševljenih zdravstvenih djelatnica i djelatnika. Dječji vrtić otvorit ćemo u dogovoru s Gradom Zadrom i već sam obavio razgovore na tu temu s gradonačelnikom Brankom Dukićem i resornim pročelnikom Josom Nekićem. U idućim tjednima dogovorit ćemo sve detalje pa ćemo onda objaviti konkretnije podatke oko ustroja i poslovanja vrtića. Dječji vrtić će imati zaseban ulaz u zgradu Poliklinike i neće biti nikakvog kontakta djece s pacijentima, izjavio je Longin.

Činjenica jest kako na zapadu velike tvrtke s više od 50 zaposlnih imaju dječje vrtiće unutar vlastitih prostora čime dodatno olakšavaju zaposlenim roditeljima, no otvaranje vrtića u zdravstvenoj ustanovi nekim se roditeljima nije učinilo najboljom idejom.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno