Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Bašić: Posebno smo radili na uigravanju obrane

05.12.2018. 09:39
Bašić:  Posebno  smo radili  na  uigravanju  obrane


Deset dana odmora od natjecateljskog ritma došlo je kao naručeno za momčad pod vodstvom Ante Nazora koji su to vrijeme iskoristili na optimalan način. Naglasak je stavljen na uštimavanje igre te prilagodbu novopristiglog pojačanja Kwame Vaughna kao i pripreme za naporan ritam koji ih očekuje u narednim mjesecima. Prvi ispit koji nadolazi je već sutra kad na svom terenu dočekuju Cedevitu u sklopu HT Premijer lige. Iako stižu prvaci Hrvatske, ali s drugom momčadi koja nastupa u domaćoj ligi opuštanje ili podcjenjivanje je strogo zabranjeno, a  opomene u tom kontekstu su igračima Zadra već stigle ove sezone dvaput, porazima od Zaboka i Hermes Analitice. Svjestan je da nema mjesta  kalkulacijama ni razigravač sastava s Višnjika, Lovre Bašić. Samo pobjeda je u planovima njegovog tima iako je protivnik u ovom trenutku ispred njih na prvenstvenoj ljestvici.
– Dolazi nam Cedevita koja za domaću ligu ima drugu momčad na  raspolaganju, no to nama ništa ne znači, jer i ta njihova tzv. B momčad je  pokazala u dosadašnjem dijelu lige da je itekako moćna i ako mislimo  doći do pobjede morat ćemo odigrati na visokoj razini – kazao je Bašić o  sljedećem protivniku na Višnjiku, no definitivno u ovom trenutku najbitnija je spoznaja da se u proteklih 10 dana moglo kvalitetno raditi na uigravanje sastava koji je u tri mjeseca od kada je započela sezona imala  česte rošade u rosteru.
– Iskoristili smo ovu pauzu na pravi način te smo uvjereni da će stvari  krenuti na bolje. Došli su nam novi igrači, poput Vaughna, sad je tu s nama i Dašić te nam je najpotrebnije vrijeme kako bi sve sjelo na svoje  mjesto. Ono na čemu smo posebno radili kroz ovu pauzu i ono na čemu   je trener najviše inzistirao jest poboljšanje igre u obrani i podizanju agresivnosti te koncentracije. Cedevita je protivnik koji će nam pokazati jesmo li na pravom putu ili ne – kazao je Bašić koji nije nastupio u prošloj  utakmici na Višnjiku protiv Budućnosti. Imao je probleme s kukom koji  su kako kaže iza njega i potpuno je spreman za nastavak sezone.
– Imao sam problema s kukom i nisam praktički do prekjučer trenirao  kako treba, no sad je sve uredu i na raspolaganju sam treneru – kazao je  za kraj Bašić.


Iz utakmice u utakmicu
Nakon sutrašnjeg derbija HT Premijer lige na Višnjiku u nedjelju će Zadrani put  Beograda gdje ih dočekuje neporažena momčad regionalne lige Crvena zvezda. Ipak  ono što je krucijalno u ovom prvom dijelu sezone stiže nakon Zvezde s naglaskom na  dvije domaće utakmice u nizu u ABA ligi. Pobjede nad Igokeom, pa zatim FMP-om  mogle bi biti presudne u ostvarenju cilja zvanog ostanak.
– Slažem se da su nam te dvije utakmice najbitnije u ovom dijelu sezone. Iako nikad ne gledamo na ono što dolazi poslije sljedeće utakmice svjesni smo da nam ta  dva domaća ogleda donose breme pritiska pobjeda i moramo sve napraviti da tako i  bude. Zasad se ne opterećujemo toliko  s tim utakmicama koliko s ovom koja nam  dolazi sutra. Nakon Cedevite ćemo razmišljati o Zvezdi, pa onda o Igokei i FMP-u.