ĐURO I MARIJA IVANKOVIĆ Vjera, nada i ljubav u 50 godina zajedništva

Slika korisnika mkvanja
Obnovili vjenčane zavjete
U životu treba biti strpljiv i sretan zbog obitelji i prijatelja koji vas okružuju, poručuje vitalni slavljenik Đuro, ponosan na svoju obitelj, rodbinu i prijatelje koji su ih ovom prigodom uspjeli iznenaditi darovima koje su dugo pripremali za ovo "zlatno vjenčanje"
Velimir BRKIĆ
Ja te vjenčavam...

Život piše priče, ponekad i bajke. Doživjeti pola stoljeća  braka prava je rijetkost i blagoslov. Uspjelo je to 75-godišnjem Đuru  Ivankoviću zvanom Đuka i šest godina mlađoj Mariji, rođenoj Matičić.

Prije 50 godina vjenčali su se u Otoku kod Vinkovaca, dok su pet desetljeća braka potvrdili pred obitelji i prijateljima u crkvi Bezgrešno  začeće BDM na zadarskoj Puntamici. Obred je predvodio župnik don  Igor Ikić, povjerenik tečaja za brak Zadarske nadbiskupije, koji im je u  povodu zlatnog pira darovao Bibliju.

- Ponosni smo na sina Daria, unuka Juliana i snahu Ivanu, ponosno  će slavljenica Marija.

Gledajući ovo dvoje ljudi kako se s ljubavlju gledaju, uistinu je lako  povjerovati kako je pedeset godina tek jedan korak, a ne cijeli život.

- Slavljenicima u dobrom zdravlju i raspoloženju želim dug život. Neka dočekaju dijamantni pir i sve druge obljetnice koje potom slijede,  poželio im je unuk Julian.

"Mladenci" su cijeli životni vijek proveli u Zagrebu, slavljenik Đuro je  u mirovinu otišao iz Gradskog poglavarstva, a slavljenica Marija iz Hrvatske gospodarske komore. Zajedno s obitelji već 15 godina žive u Zadru.

- Nakon radnog vijeka u Zagrebu umirovljeničke dane smo željeli  provesti na moru. Htjeli smo obići gradove na hrvatskoj obali Jadrana,  međutim, umjesto potrage čim smo došli u Zadar i prošetali gradom te  ga obišli od Arbanasa do Dikla odmah smo se u njega zaljubili, ima  onu neku neodoljivu vibru, kazao je slavljenik Đuro.

Obitelj Ivanković se bavi turizmom i ugostiteljstvom na Puntamici i  na otoku Ravi.

- U životu treba biti strpljiv i sretan zbog obitelji i prijatelja koji vas  okružuju, poručuje vitalni slavljenik Đuro, ponosan na svoju obitelj,  rodbinu i prijatelje koji su ih ovom prigodom uspjeli iznenaditi darovima koje su dugo pripremali za ovo "zlatno vjenčanje".

A danas kada toliko brakova, umjesto za svečarskim stolom, završava  u sudnici, nismo mogli a ne upitati Mariju i Đuru koja je njihova tajna.

- Nema tajne. Razumijevanje, ponekad malo popuštanja, tolerancija,  ali zapravo, najviše ljubavi, reći će slavljenica Marija.

A potom je u Kamenoj kući u Bokanjcu uz neodoljive zvuke slavonskih tamburaša Tamburix banda i uz izuzetno bogat stol započela veličanstvena svadbena gozba na kojoj se plesalo i pjevalo, tko zna do kojih sati iza ponoći.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3.7 (3 glasova)

Komentari

Slika korisnika SOFIJA ROSA
Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo kontaktirajte njezin VIA EMAIL: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com