Poluotok dobija Strategiju za uspostavu i organizaciju zone posebnog prometnog značaja

Slika korisnika mkvanja
Zadarski predstavnici u češkim Hranicama na sastanku partnera SMART COMMUTING-a
Za Zadarsku županiju najbitniji sljedeći korak je izrada dokumenta Strategije za uspostavu i organizaciju zone posebnog prometnog značaja - Poluotok
Na sastanku su dogovorene aktivnosti čija je provedba planirana u budućem šestomjesečnom razdoblju

U češkim Hranicama, od 20. do 22. studenog ove godine,  održan je četvrti sastanak  projektnih partnera projekta i Upravljačkog  odbora SMART COMMUTING-a. Cilj ovog sastanka bila je prezentacija  do sada svih provedenih aktivnosti na pojedinim područjima kao i razmjena iskustva u provedbi s ostalim partnerima.

Također, ovom prilikom dogovorene su i aktivnosti čija je provedba  planirana u budućem šestomjesečnom razdoblju. Za Zadarsku županiju  najbitniji sljedeći korak je izrada dokumenta Strategije za uspostavu i organizaciju zone posebnog prometnog značaja - Poluotok.

Svakodnevno vrijeme gužve kroz zagušene ceste u srednjoj Europi, pa  tako i u Zadru, dovodi do onečišćenja zraka, emisije CO2, buke i nesreća.  Bez obzira radi li se o urbanom širenju, neadekvatnim intermodalnim  sustavima ili lošoj željezničkoj infrastrukturi u kombinaciji s kulturnim  navikama i današnjim životnim stilom, dovelo je do visoke stope svakodnevnih putnika koji još uvijek koriste automobile umjesto održivijih  prijevoznih sredstava. Kako bi se promijenila ova situacija, projekt  SMART COMMUTING potiče koordinacijsku strukturu na razini funkcionalnih urbanih područja uključujući općine okolnih područja i tvrtki javnog prijevoza.

Ukupna vrijednost projekta je 1.555.337 Eeura, od čega ZADRA NOVA  kao projektni partner raspolaže s iznosom od 138.257 eura. Vodeći partner je grad Rimini (Italija) a na projektu sudjeluju još partneri iz Austrije, Slovenije, Češke i Mađarske.  Projekt je započeo s provedbom 1. lipnja  2017. i trajat će do 31. svibnja 2020. godine, ukupno 36 mjeseci.

Sljedeći sastanak projektnih partnera planiran je u lipnju 2019. godine  u Zadru.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 2.3 (3 glasova)