Otplatite nam uplaćene dionice propalih tvrtki

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
Radnici uništenih zadarskih poduzeća zahtijevaju naknadu od hrvatske Vlade
Radnici uništenih zadarskih poduzeća u pretvorbi i privatizaciji koji su organizirani u Udrugi bivših zaposlenika Solidarnost Zadar javno su se obratili Vladi RH zahtijevajući da im Republika Hrvatska isplati otplaćene dionice koji im je prodavao u pretvorbi i privatizaciji bivši Fond za privatizaciju, sada Centar za restruktiranje i prodaju (CERP), čiji je vlasnik Republika Hrvatska
Arhiva ZL
Jedna od najvećih propalih zadarskih tvrtki - Bagat

Većina poduzeća ovih radnika su otišla u stečaj i likvidaciju, te bivši radnici smatraju da je za to odgovoran Fond sada CERP, tako da drže da im Vlada RH treba iznaći rješenje da im se isplate otplaćene dionice navedenih poduzeća, kad su već ostali bez svojih radnih mjesta. Ne može CERP bacati samo odgovornost na uprave tih poduzeća jer je tadašnji Fond prodavao te dionice i uzimao novac za otplaćene dionice od radnika bivših uništenih poduzeća. Dakle, sada je dužnost Republike Hrvatske koja je postala i članica Europske unije da iznađe iz socijalnog fonda RH i EU rješenje da isplate otplaćene dionice bivših radnika uništenih zadarskih poduzeća koji je prodavao Fond, a koji su ostali bez svojih radnih mjesta.
Predsjedniku Vlade Adreju Plenkoviću dostavili su 551 potvrdu otplaćenih dionica bivših uništenih zadarskih poduzeća u pretvorbi i privatizaciji kao što su: Plodine, Bagat, Zadranka,Vinilplastika, Put, Tekstilni industrija Elegant, Jadran, Mesopromet, Jugoplastika-Diokom, G.P. Radnik, Gramat, Crvena Luka, Ilirija, Turisthotel, Trio-Obrovac, Zadar d.d., Agrooprema, Napredak, Bukovčanka, Tvornica Kruha Zadar, Tvornica konopa i veziva, Šavrić d.d., Mljekara, Marina Dalmacija, Maraska, Kanjon Zrmanja, Promet, Hoteli Zadar, Borik, Elektronika, Elektronika- Sklad, Transport Zadar, Gortan, Nauta Lamljani, Luka, EIG, IGM, Adria…, koje su Udruzi dostavili radnici i koji zahtijevaju da im Republika Hrvatska isplati otplaćene dionice. Vjeruju da će Vlada RH iznaći rješenje da se isplati otplaćene dionice bivših radnika uništenih zadarskih poduzeća koji je prodavao Fond, a koji su ostali bez svojih radnih mjesta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (2 glasova)