Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

REKORDNIH 215 NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM Od posljedica infekcije u Općoj bolnici Zadar preminule tri starije osobe, 11 pacijenata na respiratoru

05.12.2020. 10:52


Koronavirus ušao je u još jedan privatni dom za stare i nemoćne na području Grada Zadra, u njemu je pozitivno na koronavirus 14 štićenika i jedna djelatnica. Ovo je 8. dom za stare i nemoćne na našem području u kojem je došlo do probijanja virusa.  U Domu za stare i nemoćne osobe Zadar pozitivno je još 17 štićenika i jedan djelatnik, a u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan zaražen je još jedan pacijent. U domovima za stare i nemoćne osobe na području Zadarske županije trenutačno je zaraženo 178 korisnika.
U Općoj bolnici Zadar od posljedica infekcije koronavirusom preminule su tri osobe, dva muškarca (79 i 87 god.) i jedna žena (89 god).
Na svim COVID odjelima hospitalizirano je 56 bolesnika od kojih je 11 na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru smješteno je 26 pacijenata oboljelih od koronavirusa.
U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.


Najveći broj zaraženih do sad
„Ovo je najveći broj zaraženih do sad na našem području i on je, prema riječima  epidemiologa očekivan. Na žalost, koliko smo god dugo uspijevali izolirati naše domove za stare i nemoćne, dogodio se proboj virusa u više domova, no za sada su te osobe stabilno i sa blažim simptomima. Rezultat novih mjera koje su na snazi možemo očekivati tek kroz dva do tri tjedna i nadamo se da će tada broj novozaraženih biti manji te da će se i broj hospitaliziranih osoba u našim bolnicama smanjiti. Ovaj današnji broj samo je upozorenje svima nama da smo u razdoblju kada je epidemija na vrhuncu i da pojačano moramo paziti na sebe i druge. Zato vas molim da se pridržavate propisanih mjera jer samo o nama samima i našem ponašanju ovisi daljnji razvoj epidemiološke situacije“- rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković.