Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U DVORIŠTU PALAČE CEDULIN Božićna bajka za najmlađe

05.12.2020. 09:20


Unatoč činjenici kako je epidemija koronavirusa, kao pravi Grinč, ukrala, za sada ne Božić, ali Advent zasigurno jest, gradski oci ipak se ne predaju te su uspjeli barem ukrasiti grad kako bi ljude uvukli u predblagdansko raspoloženje.
Gradske ulice već uvelike svijetle okupane svjetlošću različitih božićnih lampica, na Narodnom trgu su postavljene ogromne saonice Djeda Božićnjaka i velika crvena kuglica, a od jučer navečer u dvorištu palače Cedulin otvorena je »Božićna bajka«.
Raznim svjetlosnim instalacijama pokušalo se doprinijeti božićnom ugođaju i tako očuvati blagdansko raspoloženje.
U dvorištu palače Cedulin tako su mnogobrojnim lampicama ukrašeni bunari, donešeni su brojni ukrasi, a prostorom dominira s jedne strane velika fotelja, u koju bi, pretpostavljamo trebao sjesti Djed Božićnjak, a s druge strane velike jaslice, koje simboliziraju Božić.
Organizatori obaviještavaju kako je ulaz posjetitelja u Božićnu bajku u dvorište palače Cedulin moguć od 4. prosinca u 18 sati sve do Tri kralja, 6. siječnja 2021. godine.
​Mnogi naši sugrađani i dalje se sa sjetom prisjećaju prošlih Advenata kad se u gradu događalo toliko toga da je bilo teško popratiti. Jedan dio njih i dalje dolazi u grad te šeta s kavama u papirnatim šalicama i traži mjesto za sjesti na Forumu ili Rivi. Drugi, pak dolaze kako bi djeci pokazali ukrašen grad i nakon što naprave dva đira i opale dvije fotografije odlaze doma.
​Ipak, možda bismo svi trebali, kao i stanovnici Tkograda legendarnog dr. Seussa, prestati tražiti Božić u ispijanju kave u kafiću, kupovini ogromnih i nepotrebnih količina darova, opijanju na Adventu ili u noćnim klubovima i ove godine Božić potražiti tamo gdje se uvijek skrivao i gdje mu je uvijek mjesto – u našim srcima, u obitelji, u prijateljima, u ljubavi…