Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sveučilište podnijelo zahtjev za parceliranje Tehničke škole

05.01.2011. 23:00
Sveučilište podnijelo zahtjev za parceliranje Tehničke škole


Sveučilište je podnijelo zahtjev za parceliranje prije Nove godine i kada se to napravi moći ćemo od Županije tražiti suglasnost za gradnju, nakon čega ćemo moći tražiti građevinsku dozvolu. Tek nakon što dobijemo građevinsku dozvolu moći ćemo se javljati na natječaje za sredstva, rekla je Elija Vrsaljko, glasnogovornica Sveučilišta


Stara zgrada nekadašnje Tehničke škole već nekoliko godina čeka na uređenje, a trošna i zapuštena predstavlja i opasnost za prolaznike, a posebno za parkirane automobile na što je do sada u više navrata upozoravano. No, početak njezine obnove i stavljanja u novu funkciju za sada još nije definiran.
Podsjetimo, Županija je na korištenje zadarskom Sveučilištu dala dio stare Tehničke škole ukupne površine od oko 2.700 metara četvornih, dok je ostatak zgrade u vlasništvu Grada. Međutim, da bi Županija dala suglasnost za gradnju Sveučilište je moralo predati zahtjev za parceliranje Tehničke škole kako bi se dobile dvije čestice, odnosno zato jer će jedan dio škole pripasti Sveučilištu, a drugi Gradu.
 – Sveučilište je podnijelo zahtjev za parceliranje prije Nove godine i kada se to napravi moći ćemo od Županije tražiti suglasnost za gradnju, nakon čega ćemo moći tražiti građevinsku dozvolu. Tek nakon što dobijemo građevinsku dozvolu moći ćemo se javljati na natječaje za sredstva, rekla je Elija Vrsaljko, glasnogovornica Sveučilišta u Zadru. Istaknula je da se u Sveučilištu nadaju da će postupak ishodovanja svih potrebnih papira i dozvola biti brzo gotov kako bi mogli krenuti s traženjem sredstava za uređenje škole.
Inače, novim projektom uređenja u zgradu bi trebali biti smješteni neki od sveučilišnih odjela, prema najavama – odjeli za psihologiju, sociologiju, pedagogiju te jedan dio Odjela za ekonomiju.