Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Općina Jasenice dodijelila 16 stipendija

Autor: Velimir Brkić

05.01.2013. 23:00
Općina Jasenice dodijelila 16 stipendija

Foto: Velimir BRKIĆ



Unatoč krizi i recesiji ove godine je dodijeljeno 16 stipendija a svim se srednjoškolcima sufinancira mjesečna autobusna karta što na godišnjoj razini iznosi ukupno više od 100.000 kuna, rekao je Baričević


U prostorijama velike vijećnice Općine Jasenice održan je tradicionalni domjenak za studente i učenike srednjih škola. Načelnik Martin Baričević je tom prigodom upoznao učenike s programima koje Općina provodi za njih, a to su osobito izdvajanja za stipendije i sufinanciranje učeničkih mjesečnih karti, ali i rad male škole, Bibliobus i drugo.
– Unatoč krizi i recesiji ove godine je dodijeljeno 16 stipendija a svim se srednjoškolcima sufinancira mjesečna autobusna karta što na godišnjoj razini iznosi ukupno više od 100 tisuća kuna, rekao je Baričević.
Nazočne je upoznao s razvojnim mogućnostima koje će omogućiti zapošljavanje i ostvarivanje karijere na jaseničkom području.
– Naš najvažniji strateški politički cilj je, uz ulaganje u osnovnu infrastrukturu i gospodarstvo kako bismo iz godine u godinu poboljšavali uvjete života općinskog stanovništva, ulaganje u odgoj i obrazovanje naše mladeži, kazao je jasenički načelnik Baričević, istaknuvši kako je želja općinske uprave da se studenti nakon završetka školovanja vrate kući te doprinesu prosperitetu općine.
– Želja nam je doći u situaciju da visokoobrazovani ljudi mogu profesionalno raditi kod kuće, a ne da kao do sada moraju ići trbuhom za kruhom. U tom smjeru ulažemo znatne napore i sredstva, naglasio je Baričević.
Za socijalnu skrb za 2013. godinu predviđeno je 430.000 kuna.
– Za studentske stipendije previđeno je 90.000 kuna, subvencioniranje učeničkih prijevoza 50.000 kuna, potporu roditeljima novorođenčadi 50.000 kuna, pomoć invalidima i hendikepiranim osobama 20.000 kuna, projektu “Bake i djedovi” 55.000 kuna, jednokratne pomoći zbog bolesti, starosti, smrti, invalidnosti i drugo 95.000 kuna, ogrjev i druge troškove korisnika socijalne skrbi 40.000 kuna, Crvenom križu Obrovac 20.000 kuna i za tekuće donacije 10.000 kuna, kazao je Baričević.
U ime stipendiranih studenata prigodnim slovom se obratila Ivana Vulić, apsolventica menadžmenta na Sveučilištu u Zadru.