Općina Jasenice dodijelila 16 stipendija

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Martin Baričević
Velimir BRKIĆ
Martin Baričević, načelnik Općine Jasenice

U prostorijama velike vijećnice Općine Jasenice održan je tradicionalni domjenak za studente i učenike srednjih škola. Načelnik Martin Baričević je tom prigodom upoznao učenike s programima koje Općina provodi za njih, a to su osobito izdvajanja za stipendije i sufinanciranje učeničkih mjesečnih karti, ali i rad male škole, Bibliobus i drugo.

- Unatoč krizi i recesiji ove godine je dodijeljeno 16 stipendija a svim se srednjoškolcima sufinancira mjesečna autobusna karta što na godišnjoj razini iznosi ukupno više od 100 tisuća kuna, rekao je Baričević.

Nazočne je upoznao s razvojnim mogućnostima koje će omogućiti zapošljavanje i ostvarivanje karijere na jaseničkom području.

- Naš najvažniji strateški politički cilj je, uz ulaganje u osnovnu infrastrukturu i gospodarstvo kako bismo iz godine u godinu poboljšavali uvjete života općinskog stanovništva, ulaganje u odgoj i obrazovanje naše mladeži, kazao je jasenički načelnik Baričević, istaknuvši kako je želja općinske uprave da se studenti nakon završetka školovanja vrate kući te doprinesu prosperitetu općine.

- Želja nam je doći u situaciju da visokoobrazovani ljudi mogu profesionalno raditi kod kuće, a ne da kao do sada moraju ići trbuhom za kruhom. U tom smjeru ulažemo znatne napore i sredstva, naglasio je Baričević.

Za socijalnu skrb za 2013. godinu predviđeno je 430.000 kuna.

- Za studentske stipendije previđeno je 90.000 kuna, subvencioniranje učeničkih prijevoza 50.000 kuna, potporu roditeljima novorođenčadi 50.000 kuna, pomoć invalidima i hendikepiranim osobama 20.000 kuna, projektu "Bake i djedovi" 55.000 kuna, jednokratne pomoći zbog bolesti, starosti, smrti, invalidnosti i drugo 95.000 kuna, ogrjev i druge troškove korisnika socijalne skrbi 40.000 kuna, Crvenom križu Obrovac 20.000 kuna i za tekuće donacije 10.000 kuna, kazao je Baričević.

U ime stipendiranih studenata prigodnim slovom se obratila Ivana Vulić, apsolventica menadžmenta na Sveučilištu u Zadru.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno