Plan za "široki", a ne Dugi otok

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin

Park prirode Telašćica napokon će dobiti svoj prostorni plan, prvi u povijesti, no nije to ono što su na Dugom otoku očekivali. Tako se može rezimirati odluka Vlade na nedavnoj sjednici da se u daljnju proceduru na usvajanje u Saboru proslijedi prijedlog ovog prostornog plana.

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš je predstavljajući na Vladi Prijedlog odluke o donošenju Prostornog plana područja posebnih obilježja Parka prirode Telašćica kojom su definirani ulazi u park, kao i lokaliteti na kojima su moguće izgradnje objekata u funkciji turizma i zone tradicijskih naseobina, navela kako su poštovane sve odredbe o provedbi postupka da je provedena sveobuhvatna javna rasprava u Općini Sali, te u nadležnim državnim tijelima.

Prostornim planom određeni su i opći uvjeti za gradnju i uređenje prostora, kao i posebni uvjeti za zone tradicijskih naseobina i lokacija od važnosti za upravljanje Parkom.

 - Ovo je značajan korak naprijed za Dugi otok, ali krivo nam je što naše temeljne primjedbe iz javne rasprave nisu usvojene, kaže načelnik Sali Zoran Morović.

- Izrađivači prostornog plana su nas uvjeravali da se naše primjedbe odnose na promjenu nekih zakonskih odredbi što nije u njihovoj nadležnosti, a sad vidimo da je ostalo onako kako je bilo predloženo, jer nisu uvažene specifičnosti Dugog otoka koji nije isti kao recimo Krk ili Brač.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno