Izvedbama božićnih napjeva klapa Vrilo oduševila Vukšićane

Slika korisnika admin
Marko Mane LEDENKO

Drugu godinu za redom, 3. siječnja ove godine u crkvi sv. Kate u Vukšiću održan je Božićni koncert mješovite klape Vrilo iz Obrovca kod Sinja. Mlada klapa Vrilo, koja je osnovana 2009. svoj izvođački dar je predivno pokazala brojnim okupljenim Vukšićanima, župljanima i vjernicima.

Tijekom jednosatnog koncerta klapa Vrilo darovala je mještanima Vukšića ugodne trenutke, a osobito vjerničkom puku unijela onu istinsku radost jednog od najvećih blagdana. Crkveni zbor iz Vukšića je otpjevao na poznati pučki način "U sve vrime godišta" i dobio ovacije nazočnog vjerničkog puka.

Klapa je izvela niz pjesama kojima je dakako dominirao božićni glazbeni duh, ali su također izveli par poznatih klapskih hitova. Da su tu večer u vukšićkom hramu vjere svi okupljeni disali i živjeli kao jedno, dokazuje i završni obol svetkovini, kada je zajednički otpjevana božićna slastica "Radujte se narodi".

Na kraju koncerta prisutnima se obratio župnik fra Damir Čikara - Ćiro, koji je s ponosom naglasio da je i on bio član nekoliko zborova i klapa, te zahvalio svim izvođačima što su nazočnima omogućili pjesmom doživjeti radost Božića. Crkva je bila pretijesna vjernicima koji su bili oduševljeni prekrasnim koncertom i velikim ovacijama su nagradili mješovitu klapu Vrilo iz Obrovca kod Sinja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno