„Riječi iznad svega - čakavska poezija" Ugljana i Iža

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Čitanje u ugodnom ambijentu

ZADAR - U sklopu zabavno-kulturnog druženja „Večeri poezije - Emilija & gosti" u organizaciji Emilije Mijatović i BackStage bara, u utorak su vlastitu poeziju recitirali pjesnici Tomislav Meštrić i Slavko Govorčin. Naziv večeri, na kojoj su nakon njih vlastite stihove recitirali i neki od prisutnih gostiju, bio je „Riječi iznad svega - čakavska poezija" s obzirom da i jedan i drugi pjesnik dolaze s otoka, Meštrić s Ugljana, a Govorčin s Iža.

Riječ je o projektu koji je startao u listopadu prošle godine i do prosinca išao svaki prvi četvrtak u mjesecu, a od siječnja ove godine ide svaki prvi utorak u mjesecu. BackStage tim večerima kao i drugim događanjima u zadnje vrijeme postaje sve popularniji u gradu.

Vlasnik Ive Županović, pjevač, široj javnosti najpoznatiji po sudjelovanju u TV showu The Voice te kao frontman grupe Forum, svaki tjedan organizira neko događanje, bilo glazbeno ili kulturno. Na malenom stageu, na katu, izmjenjuju se razni gosti, praćeni gotovo redovito publikom koja do posljednjeg mjesta zna ispuniti prostor. Tako je bilo i prekjučer kada su Meštrić i Govorčin čitali svoje pjesme, čuvajući od zaborava čakavski dijalekt, na zadovoljstvo okupljenih ljubiteljica i ljubitelja poezije.

A da večer bude još zabavnija Ive je i zapjevao, njemu svojstveno, nekoliko evergreen, pop hitova, demonstrirajući još jednom svoje velike glasovne mogućnosti, snagu i emociju koja ga je zasluženo dovela tu gdje je danas - na vrh zadarske glazbene scene. Ive uskoro kreće i u pohod na nacionalno diskografsko tržište, 22. siječnja nastupa na Zagrebačkom festivalu s pjesmom „Oprosti mi".  

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno