Prijatelji se opraštaju: "Naš anđeo Ante pošao je kod anđela nebeskih"

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ
Počivaj u miru, Ante

Tužna, teško prihvatljiva vijest iz Zagreba, nakon dvije godine borbe 18-godišnji Ante Karlović iz Draga izgubio je neravnopravnu bitku s opakom bolešću, tumorom na mozgu. Antino veliko srce nije izdržalo, jučer poslijepodne preminuo je u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu.

Drage, mirno i tiho dalmatinsko mjesto u Općini Pakoštane, zavijeno je u crno. Sve nade i očekivanja u Antino ozdravljenje jučer su zauvijek prekinuti. Svi su u šoku, svi oplakuju svog omiljenog Antu koji je bio na samom pragu života, tek je prije desetak dana napunio 18 godina.

- Teško mi je govoriti, prepuna sam emocija. Naš anđeo Ante pošao je kod anđela nebeskih da ga odsad čuvaju, napisala je prijateljica Petra na svom zidu Facebook profila.

Ante Karlović, učenik trećeg razreda Strukovne škole Vice Vlatkovića u Zadru i izuzetno talentiran nogometaš, bio je utjelovljenje pozitivne energije. A onda ga je zaboljela glava, obolio je od tumora na mozgu koji ga je promijenio do neprepoznatljivosti. Tumori, jedan od devet, a drugi od jednog milimetra bili su zloćudni.

Nakon operacije koju je obavila medicinska ekipa prof.dr.sc. Krešimira Rotima, predstojnika Klinike za neurologiju Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice i pročelnika Zavoda za spinalnu kirurgiju, dvomjesečnih kemoterapija u Klaićevoj bolnici i zračenja, nažalost, Anti se opet vratila jaka bol u glavi. Opaka bolest je pokazala svu svoju moć nakon ohrabrujućih rezultata dobivenih prvom operacijom, rezultat liječničke dijagnoze je bio još jedan zloćudni tumor.

Prije dva mjeseca Anti je u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu po drugi put operiran tumor u glavi, ovog puta veličine 14 milimetara. Uspješno se oporavljao, sve pretrage su bile pozitivne i nadasve zadovoljavajuće te je poslan na rehabilitaciju u Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju u Stubičkim Toplicama. Roditelji su bili nezadovoljni tretmanom, stanje se pogoršalo i nakon samo pet dana boravka u Stubičkim Toplicama žurno je vraćen u KBC Sestre Milosrdnice u Vinogradsku. Ante je bio iscrpljen bolešću i terapijama. Oštetio mu se i jednjak, bio je na infuziji. Iscrpljeno teškom bolešću, operacijama, brojnim kemoterapijama i zračenjima Antino srce ipak nije izdržalo.

Zbog njihove teške situacije na noge se digla cijela Zadarska županija. Prijatelji, rodbina, susjedi, crkva, znani i neznani uključili su se u humanitarnu akciju za pomoć Anti Karloviću koju je među prvima pokrenuo Zadarski list i njihovi prijatelji na društvenoj mreži Facebook pod nazivom "Svi za Antu". Odigran je malonogometni turnir, koncerti i zabave u Pakoštanima u koju se uključio i zadarski pjevač Zoran Jelenkovć. Srednja škola Biograd sakupila je 9.000 kuna, i druge škole su organizirale humanitarne akcije za Antu.

Iza Ante su ostali neutješna majka Višnja, otac Ivan i brat Pepi Karlović, teta Marina Barešić, brojni prijatelji i kolege iz škole...

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno