U otkup zemljišta i gradnju centra na Pravuljama općina ulaže 7,5 milijuna kuna

Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ
Na uređenje obalnog pojasa usmjeriti b će se blizu milijun kuna

U projekte gradnje i održavanja otočne komunalne infrastrukture, virske će općinske vlasti ove godine od rekordno teškog proračuna (85,999.520 milijuna kuna) uložiti oko 50 milijuna kuna. Za ostvarivanje programa gradnje iz općinskog kolača transferirat će se 29.759.200 kuna, a sredstva će se prikupiti uglavnom iz sfere komunalnog doprinosa koji se planira u visini od 45 milijuna kuna. U programe održavanja infrastrukture usmjerit će se 15.558.000 kuna i njih će se prvenstveno u iznosu od 9 milijuna kuna prikupiti od komunalne naknade te iz osnova raznih poreza.

Sportski centar Pravulje

Preko 5,5 milijuna kuna planira se usmjeriti u daljnje projekte vodovodizacije i izgradnje kanalizacije na otoku. Na otkup zemljišta za javne potrebe na lokalitetu Pravulje izdvojit će se 3,34 milijuna kuna te 4 milijuna za izgradnju sportsko-rekreacijskog centra na istom zemljištu, uz gradnju parkirališta za groblje, turističke sadržaje i slično.

Ulaganja u lokalne ceste koštat će 3,75 milijuna, dok će se u opremanje javnih površina usmjeriti 1,73 milijuna kuna. Za uređenje groblja planira se 1,53 milijuna, za arhitektonsko-urbanističko rješenje centra Vira 1,26, izgradnja javne rasvjete most-centar 1,6 milijuna kuna, dok će se za sadnju višegodišnjih trajnih nasada izdvojiti 1,5 milijuna kuna. Na građenje i rekonstrukciju građevina oborinske odvodnje potrošit će se 700 tisuća kuna, na uređenje i opremanje dječjih igrališta 110.000 kuna, dok će se na uređenje obalnog pojasa usmjeriti blizu milijun kuna.

Javna rasvjeta

Za izgradnju javne rasvjete na lokacijama Luka, Velika Slatina, Straža, Žitna, Bobovik, Donja Prezida, Soldatica i Virić, Rosulje, Radovanjica Luka, Lučica i Sridnje kućice, Slatina, Marina i Brdonja, Kozjak i Site, Pedinka i Srpljica, Biskupljača i Radnjača, Torovi i Lozice transferirat će se ukupno 2.640.000 kuna.

Budući da za određeni dio navedenih projekata valja prije izraditi projektno-tehničku dokumentaciji, te ishoditi dozvole za gradnju, za taj će se posao izdvojiti 525.000 kuna.

U općinsku blagajnu od poduzeća u vlasništvu općine trebalo bi se sliti 46.513.220 kuna, a za funkcioniranje ureda načelnika iz općinske blagajne izdvojit će se 3,9 milijuna kuna.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno