FOTOGALERIJA: U prepunom bunkeru održan turnir u briškuli i trešeti

Slika korisnika valentinam
DRUŽENJE
Autor: 
Cilj osnivanja Udruge bio je da ovi dijelovi grada ožive jer im je nedostajalo kvalitetnih manifestacija i događaja, a ljudi su se sve manje družili s obzirom na tempo i stil života. Sada se članovi Udruge već počinju pripremati za maškare
Marin GOSPIĆ
Pravi dalmatinski zimski ugođaj- igra se na briškulu i trešetu
Udruga mladih Ploče i Dračevca, iako je zasigurno jedna od najmlađih zadarskih udruga jer je formalno osnovana u svibnju prošle godine, jako je aktivna pa je tako u subotu održala posljednju u nizu manifestacija u sklopu svog - Božića na Ploči i Dračevcu.

Riječ je o turniru u tradicionalnim kartaškim igrama - briškuli i trešeti koji je u ovom slučaju zapravo više od igre jer se na taj način htjelo pozvati sve ljude dobre volje i stanovnike tih prigradskih naselja na druženje, ali i njegovanje i očuvanje tradicije koja se želi ostaviti u nasljeđe budućim generacijama.

Jedan od inicjatora, pokretača i osnivača Udruge i cijele ove lijepe priče oko oživljavanja Ploče i Dračevca je i predsjednik Udruge Luka Perović.

- Jako smo zadovoljni odazivom i atmosferom koju smo uspjeli postići projektom - Božić na Ploči i Dračevcu. Razveselili smo i najmlađe dolaskom svete Luce, a ovo je bio kraj obilježavanja blagdana. Uz turnir imali smo i dobru ponudu "spize" kao što je bio primjerice, grah s kobasicama, dobro domaće vino... Turnir je bio organiziran u prostoru Bunkera u Stipčevićima, pa nam tako ni vrijeme nije moglo puno toga pokvariti - rekao je Luka Perović.

Od osnutka Udruge i u početku desetak aktivnih članova, sada se taj broj popeo na oko 25, od kojih je većina aktivna, a nekolicina je i tzv. podupirućih članova, uglavnom starijih koji, kako je pojasnio mladi predsjednik Udruge, puno pomažu na razne načine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)