Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Danijel Radeta najizgledniji kandidat za Gradsko vijeće

06.01.2019. 13:52
Danijel Radeta  najizgledniji  kandidat za Gradsko vijeće


Zadarska organizacija SDP-a uskoro će održati sjednicu na  kojoj će izabrati nasljednika Darka Vrdoljaka koji je prije dva tjedna napustio stranku. Naime, Vrdoljak je na iznenađanje i lokalne i nacionalne  političke scene vratio mandat, povlačeći potez kakav u Zadru, ali i šire  dugo nije viđen. 


 – Iako mandat zakonski pripada meni apsolutno sam svjestan da sam  ga dobio na listi, imenu i brandu SDP-a i stoga smatram da bi sve osim  vraćanja mandata stranci bilo nekorektno – kazao je Vrdoljak za naš list,  a njegovu su izjavu prenijeli mnogi nacionalni mediji, nazivajući povrat  mandata pravim "političkim čudom". 


Vrdoljak se čak ispričao svojoj organizaciji i "političkim suborcima",  kako ih je nazvao, jer ih "ostavlja s vojnikom manje na političkoj bojišnici: 




– Moje drage kolegice i kolege nisu razlog ovakve odluke što ne bih  mogao reći za više razine organiziranja: županijsku i državnu. Ne zamjeram nikome ništa, svatko se, pretpostavljam, ponaša i radi najbolje što  zna i uvjerenja je da je u svojoj realnosti u pravu. Međutim s te dvije razine, a poglavito županijskom, ne mogu pronaći nikakvu nit poveznicu  koja bi mi dala pozitivan odgovor na pitanje zašto sam tu, zašto smo zajedno u istoj organizaciji – bio je otvoren Vrdoljak.


 Gradski odbor odabire novog vijećnika


Velik je ovo bio udarac za gradsku organaizaciju koja je i na nedavnim  kvartovskim izborim doživjela velik poraz osvajajući tek jedan mjesni  odbor, i to onaj na Molatu. U vrijeme kada se stranka mora konsolidirati  i na nacionalnoj razaini jer im sve više saborskih zastupnika prelazi Bandićevoj stranci, odlazak gradskog vijećnika dodatni im je problem. 


U stranci smo pokušali saznati tko će zamijeniti Vrdoljaka koji je u  Gradskom vijeću izuzetno bio aktivan i postavljao intrgantna pitanja, te  saznajemo da su u igri zasad tri imena: Danijel Radeta, Vedrana Mišković i Jure Zubčić. 


Radeta je zadarskoj javnosti poznat po priopćenjima kojima oštro kritizira poteze vladajuće stranke, osobito iz područja turizma s obzirom da  je predsjednik zadarske Udruge iznajmljivača privatnog smještaja, a o  skorašenjem izboru novog vijećnika kaže: 


– Gradski odbor je taj koji odabire novog vijećnika, još nije definirano  kako će se birati kandidati te još nemamo službenih kanddata. Uskoro  će biti sjednica, pa će se znati više – kaže Radeta za kojega kažu da je najizgledniji kandidat upravo zbog dosadašnjeg angažmana u javnosti.