Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pobio dio obitelji, pa presudio sebi

06.01.2019. 19:13
Pobio dio  obitelji, pa  presudio sebi


Stravičan zločin dogodio se jučer u Sukošanu, gdje je  počinjeno trostruko ubojstvo i samoubojstvo. Za mnoge  je ovo horor i  nezamisliv događaj, a Sukošan je zavijen u crno, tuguje, mještani su u  šoku jer su četiri osobe pronađene mrtve. 


Čedomir K. (62) u nedjelju je ujutro otišao u kuću nasuprot svoje te je  hladnim oružjem ubio sestru Z. D. (64), njena starijeg sina D. O. (38) i  sestrinu 82- godišnju svekrvu. Potom je otišao izvan Sukošana gdje je  presudio i sebi. Samoubojstvo je počinio na lokaciji zvanoj Livade nedaleko brda Sv. Martin. Neslužbeno doznajemo kako se objesio na granu  stabla. Njegovo tijelo je pronašao čovjek koji je šetao psa, negdje oko 15  sati.


Kako je izvijestila policija, nekoliko minuta prije 13 sati dobili su dojavu da je u Sukošanu pronađeno mrtvo tijelo. Međutim, po izlasku na  mjesto događaja policija nije zatekla jedno već tri mrtva tijela. Radi se o  muškarcu rođenom 1981. godine te od dvije žene rođene 1954. i 1937.  godine. Oko 15 sati u šumi iznad Sukošana pronađeno je i mrtvo tijelo  muškarca rođenog 1957. godine za koje je policija sumnjala kako se radi  o počinitelju. Na mjestu događaja izašli su policijski istražitelji, a medijima se obratio i Bore Mršić, voditelj zadarske krim policije.   




Mještani su u velikom šoku, rijetko tko je na ulici, prazni su i kafići,  kao da se uvukao strah i velika nelagoda, teško je i koga pronaći za upitati o nezapamćenoj tragediji u ovom općinskom središtu desetak kilometara udaljenom od Zadra.


– Čula sam kako je  navodno oko 12.30 sati, nazvao je jednu od susjeda  rekavši kako je počinio veliko zlo i neka o tome obavijesti policiju, nevoljko priča mještanka kod glavne autobusne stanice, stotinjak metara  udaljene od mjesta stravičnog događanja.


Potom je susjeda nazvala svog poznanika da pođe provjeriti što se uistinu događa, a nedugo nakon toga pozvana je i policija.


    – Što se uistinu prethodilo zločinu koje ovo selo ne pamti, teško je sa  sigurnošću reći. Kućni sam čovjek, živim na samom kraju sela, pa i ne  znam sve što se događa u centru, osim da su nesretna sestra i brat bili u  imovinsko-pravnim problemima. Srce mi drhti, sav sam u šoku. Sve u  svemu, Sodoma i Gomora, rekao je jedan od sugovornika.


Sukošanci su prestravljeni, stravični događaj navodno se dogodio prije  7 sati, a samoubojstvo poslijepodne, to su neslužbeni podaci. Susjedni  su vidno u šoku i uznemireni, nije im bilo ni do kakve priče, bili su u dobrim odnosima s obje unesrećene obitelji. Ne mogu prihvatiti da se dogodio takav zločin.


    –  Što da kažem, u šoku sam, sav drhtim. Kako je prije nekoliko mjeseci  pisalo u medijima radilo se o dugogodišnjim neriješenim imovinsko- pravnim odnosima između brata i sestre, rekao je srednjovječni muškarac, koji kao i svi upitani nisu se željeli predstaviti.


Na mjesto događaja u ulici Mladena Veleslavića nije se moglo, policija  je zbog očevida osiguravala cijelo prilaze kući stravičnog krvoprolića.


    – Osumnjičenik je bio vesele naravi, rado se šalio. Od kad je prije nekoliko mjeseci otišao u mirovinu u obližnjem restoranu je bio neizostavan  jutarnjim kavama, ne sam već s povelikim društvo. Da bi to on mogao  počiniti, ni u snu ne bih mogao pomisliti. Ne mogu doći k sebi, užas.  Suosjećam sa svim preostalim članovima ovih obitelji, govori vidno uzbuđeni sugovornik.


Brojan policijski tim do kasno sinoć provodio je očevid, nakon kojeg  će se više znati o okolnostima ovoga nezapamćenog zločina u ovom  inače mirnom mjestu.