Ryanairu novi zrakoplovi stižu tek u listopadu

Slika korisnika martinazd
Problemi za najvećeg avioprijevoznika do Zračne luke Zadar
Irska niskotarifna aviokompanija Ryanair mogla bi prve naručene zrakoplove Boeing 737 MAX, izjavio je izvršni direktor kompanije Michael O’Leary za njemački časopis Wirtschaftswoche, dobiti tek u listopadu
DINO SVORCINA/MOVEM
Najveći razlog da će Zadar dobiti više novih linija od svih drugih zračnih luka je Ryanair

Irska niskotarifna aviokompanija Ryanair prve će naručene zrakoplove Boeing 737 MAX možda dobiti tek u listopadu, izjavio je izvršni direktor kompanije Michael O’Leary za njemački časopis Wirtschaftswoche.
Boeingov najbrže prodavani zrakoplov 737 MAX je izvan prometa od lanjskog ožujka, nakon dvije nesreće u kojima je stradalo 346 ljudi. O’Leary je prošlog mjeseca rekao da Ryanairu možda neće biti isporučen nijedan 737 MAX na vrijeme za ljetnu sezonu.
Ryanair je naručio 14 zrakoplova, no nijedan nije u službi.
»Moguće je da ćemo prve zrakoplove dobiti tek u listopadu«, rekao je O’Leary.

Produljili prizemljenje 737 MAX-ova

United Airlines je prošlog mjeseca produljio prizemljenje svojih 737 MAX zrakoplova do lipnja, što je najdulje razdoblje prestanka rada zrakoplova koje je bilo koji američki zrakoplovni prijevoznik odredio.
Regulatori, dobavljači i zrakoplovne kompanije kritizirale su Boeing zbog, kako se pokazalo, nerealnih procjena povratka spornih zrakoplova u promet. Proizvodnja MAX-a ovih dana je obustavljena.


31 destinaciju će u sezoni 2020., koja počinje već u travnju, povezivati avioprijevoznik Ryanair sa Zračnom lukom Zadar, ukupno je novih čak 11 linija, a u Zemuniku se otvara i baza Ryanairove tvrtke kćeri, Laudamotion, s tri zrakoplova


Za razliku od drugih zrakoplovnih tvrtki koje su dogovorile naknadu s Boeingom, uključujući Turkish Airlines, Southwest Airlines i njemački TUI, O’Leary je rekao da će raspraviti o povratu novca tek nakon što zrakoplovi budu isporučeni.
Inače, najveći europski zračni prijevoznik, Ryanair, koji ujedno s najviše linija povezuje Zračnu luku Zadar s ostatkom Europe,
za sezonu 2020. do luke u Zemuniku uvodi čak jedanaest novih linija, uz već postojeće, što znači da će ukupno ova zrakoplovna tvrtka Zadar povezivati s 31 destinacijom.
Novi red letenja, kako je nedavno najavljeno na konferenciji u Zadru, počinje već u travnju 2020., a procjenjuje se da će prevesti ukupno 672 tisuće putnika godišnje, te poduprijeti otvaranje petstotinjak radnih mjesta u raznim djelatnostima i uslugama koje se pružaju na Zračnoj luci Zadar.

Veliko priznanje ZL Zadar

Ryanair također otvara i svoju bazu s tri zrakoplova Laudamotiona u Zadru, što predstavlja investiciju od oko 300 milijuna dolara, kao i izravno otvaranje 90 novih radnih mjesta u Ryanairu.
Kako je istaknuo direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić povratak baze Ryanaira u Zadar s čak tri zrakoplova veliko je priznanje Zadru, i kao Zračnoj luci i kao destinaciji.
- Rast ponude Ryanaira prema Zadru iz svih krajeva Europe proteklih godina pokazuje kako Zadar i Hrvatska imaju što za ponuditi našim gostima. Ryanair čini Zadar i Hrvatsku dostupnijima cijeloj Europi, ali isto tako i Europu Zadru i Hrvatskoj, kazao je Klišmanić, te naglasio kako je značajan porast broja putnika poticaj za nova ulaganja i razvoj zadarske Zračne luke, a interes Ryanaira pokazatelj turističkog potencijala zadarske regije.
Od nove sezone letenja tako se uvode dodatne zrakoplovne linije za Aarhus u Danskoj (2), Bremen u Njemačkoj (3), Cork u Irskoj (2), Pariz Beauvais u Francuskoj (2), Gdanjsk u Poljskoj (3), Kaunas u Litvi (2), Liverpool u Velikoj Britaniji (2), Maastricht u Nizozemskoj (2), Riga u Latviji (2), Toulouse u Francuskoj (2) i Wroclaw u Poljskoj (2). (Hina/Reuters/ZL)

BOEING 737 MAX IZVAN PROMETA OD OŽUJKA 2019.

Boeingov najbrže prodavani zrakoplov 737 MAX je izvan prometa od lanjskog ožujka, nakon dvije nesreće u kojima je stradalo 346 ljudi. Ryanair je naručio 14 zrakoplova, no nijedan nije u službi

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno