Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Preminuo predsjednik Uprave Podravke, Zadranin, Marin Pucar

06.01.2021. 18:03


Predsjednik Uprave Podravke i predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Marin Pucar umro je u 50. godini nakon teške bolesti u koprivničkoj bolnici, potvrđeno je Hini iz HUP-a i Podravke.
Marin Pucar rođen je 1971. godine u Zadru. Diplomirao je Ekonomiju u Zagrebu, a imao je i diplomu iz menadžmenta maloprodaje na Leeds Metropolitan University u Engleskoj. Završio je i Podravkinu menadžersku akademiju Pomak.
Bio je čelnik Županijske gospodarske komore i član Uprave Hrvatske gospodarske komore.
Karijeru je počeo u Gavriloviću kao trgovački putnik. U Podravci je od 2001., godine, a na mjesto predsjednika Uprave dolazi 2017. godine.
Podravka izrazila zahvalnost
Podravka je srijedu izrazila zahvalnost Marinu Pucaru na svemu što je učinio za kompaniju te u povodu njegove smrti izrazila sućut obitelji i prijateljima, podsjećajući i na njegove riječi kao predsjednika Uprave koprivničke kompanije: “Jednom Podravkaš, uvijek Podravkaš”.
Predsjednik Uprave Podravke i predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Marin Pucar umro je u 50. godini nakon teške bolesti u koprivničkoj bolnici.
“‘Jednom Podravkaš, uvijek Podravkaš!’, riječi su koje je Marin Pucar kao predsjednik Uprave Podravke znao vrlo često govoriti u uvijek emotivnim obraćanjima svojim Podravkašicama i Podravkašima.
I nisu to bile samo riječi. Svakim je danom, svakom odlukom, aktivnošću, projektom, sastankom ili druženjem pokazivao koliko je svog znanja, volje, iskustva i srca ugradio u ‘kompaniju sa srcem'”, ističu iz Podravke u priopćenju.
Marin Pucar rođen je 1971. godine u Zadru, a diplomirao je na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu.
Svoju profesionalnu karijeru Marin Pucar je započeo u prehrambenoj industriji Gavrilović, iz koje 2001. prelazi u Danicu d.o.o. – mesnu industriju Podravke gdje 2002. postaje njezin direktor prodaje, marketinga i razvoja.
Godine 2003. imenovan je izvršnim direktorom tržišta Hrvatske u Podravki.
Član Uprave Podravke bio je od 2008. do 2012. godine, nakon čega odlazi u Zvečevo na mjesto člana Uprave, a 2014. postaje predsjednikom Uprave Zvečeva te tu funkciju obnaša do kolovoza 2016. godine.
U veljači 2017. godine slijedi povratak u Podravku gdje postaje predsjednikom Uprave, podsjećaju iz Podravke.
Pucar je diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te na istom fakultetu završio poslijediplomski znanstveni studij Teorija i politika marketinga.
Svoje obrazovanje nastavlja i dalje te, pored ostaloga, 2020.godine na Ekonomskom fakultetu u Osijeku završava doktorski studij Management na temu “Strategija upravljanja širenjem marke u hrvatskoj prehrambenoj industriji”.
“Značajno poslovno iskustvo, kontinuirano obrazovanje, liderske sposobnosti i nevjerojatna energija, doveli su Podravku pod njegovim vodstvom do najboljih rezultata u svojih više od 70 godina postojanja.
To je prepoznala i poslovna zajednica tako da je pored brojnih funkcija koje je obnašao, između ostalog i kao zamjenik predsjednika Upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore, u rujnu 2020. godine izabran za predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca”, podsjećaju iz Podravke.
Iz koprivničke prehrambene kompanije u ime svih Podravkašica i Podravkaša izražavaju najiskreniju sućut ožalošćenoj obitelji i prijateljima.
“Hvala ti naš predsjedniče na svemu od srca, pravog onog Podravkaškog kojeg si stalno s ponosom isticao”, ističu iz Podravke.
Plenković: Jedan od najuspješnijih menadžera
Premijer Andrej Plenković uputio je u srijedu sućut obitelji Marina Pucara, kao i Hrvatskoj udruzi poslodavaca te djelatnicima Podravke, poručivši kako će on ostati upamćen kao jedan od najuspješnijih hrvatskih menadžera.
„S velikom žalošću primio sam vijest o preranom odlasku gospodina Marina Pucara, predsjednika Uprave Podravke. Pamtit ćemo ga kao cijenjenog stručnjaka na području prehrambene industrije i kao jednog od najuspješnijih hrvatskih menadžera.
Obnašao je niz važnih funkcija u najvećim prehrambenim tvrtkama u Hrvatskoj, a svojim je znanjem i profesionalnošću dao velik doprinos poboljšanju i unaprjeđenju njihova poslovanja”, stoji u sućuti predsjednika Vlade.
Odlazak Marin Pucara, kako ističe premijer, velik je gubitak za Podravku i Hrvatsku udrugu poslodavaca.
“Suradnja s gospodinom Pucarom kao predsjednikom Hrvatske udruge poslodavaca bila je izuzetno kvalitetna i korisna na dobrobit hrvatskih gospodarstvenika i pridonijela je očuvanju brojnih radnih mjesta tijekom krize uzrokovane pandemijom covid-19.
U ovim teškim trenucima primite moje osobne izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja kao i uime hrvatske Vlade“, poručuje se u sućuti premijera Andreja Plenkovića.
Sućut predsjednika Sabora
Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji predsjednika uprave Podravke Marina Pucara, koji je umro u srijedu nakon teške bolesti.
“Poštovana obitelji, vijest o odlasku gospodina Marina Pucara duboko me ražalostila. U ovom trenutku boli, istinski suosjećam s Vama i s Vašom obitelji. Uime Hrvatskoga sabora i osobno, primite izraze iskrene sućuti”, kaže se u poruci predsjednika Sabora.
“Gospodin Marin Pucar bio je jedan od najistaknutijih hrvatskih poduzetnika i menadžera. U svojoj bogatoj biografiji, dugogodišnjim marljivim radom napredovao je do najodgovornijih dužnosti.
Unatoč teškoj bolesti s kojom se nosio jako hrabro, predano je nastavio raditi svoj posao. Podravka je pod njegovim vodstvom ostvarivala izvrsne rezultate, pritom ne zaboravljajući društvenu odgovornost i pomoć drugima, posebno u vrijeme pandemije.
Entuzijazam, poduzetnički duh i neumornu energiju prepoznale su i kolege nedavno ga izabravši za predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca”, kaže se u brzojavu predsjednika Sabora.
HUP: Zahvalni smo mu na svim doprinosima
Glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Damir Zorić izjavio je u srijedu u povodu smrti predsjednika Uprave Podravke i predsjednika HUP-a, da mu je HUP zahvalan za dugogodišnji aktivni angažman i doprinos gospodarstvu i cijelom društvu.
“Izražavam iskrenu sućut ožalošćenoj obitelji, rodbini i prijateljima u ime cijele Hrvatske udruge poslodavaca. HUP je zahvalan za dugogodišnji aktivni angažman gospodina Pucara u poslovnoj zajednici.
Kao novoizabrani predsjednik HUP-a, pokretao je brojne inicijative za boljitak ukupnog gospodarstva, no prerana smrt spriječila ga je u mnogim planovima koje je imao za ovu godinu.
Zahvalni smo mu, kao i cjelokupnoj Upravi i djelatnicima Podravke, na svim doprinosima hrvatskom gospodarstvu i cijelom društvu”, izjavio je Zorić.