Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

»ZADAR JE S VAMA« Gradski stožer u Topusko poslao dvije ekipe Civilne zaštite

06.01.2021. 07:42


Nakon što su Grad Zadar i Zadarska županija za stanovnike mjesta stradalih u potresu poslali financijsku pomoć, Gradski stožer poslao im je i dvije ekipe Civilne zaštite i opremu za raščišćavanje terena.
Naime, Gradski i Županijski stožer u stalnom su kontaktu sa stožerima Civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije kako bi u svakom trenutku znali što im je najpotrebnije. Kako je ovih dana pomoć zatražila općina Topusko, Grad Zadar odmah je tamo uputio svoju ekipu.
Riječ je o članovima postrojbe Civilne zaštite koji su u Topuskom od 1. siječnja, a u četvrtak će im se pridružiti još jedna ekipa, saznajemo od voditelja postrojbe Mate Lukića.
Sutra u Topusko odlazi nova ekipa
– Grad Zadar odmah je reagirao na poziv Općine Topusko kako bismo im, uz financijsku, poslali i pomoć u ljudstvu i opremi. Dečki sada neumorno rade kako bi pomogli tamošnjem stanovništvu odazivajući se svima kojima je pomoć potrebna. Moram reći kako smo i kroz angažman u Topuskom uočili kako zadarska Civilna zaštita zaista ima posebnu reputaciju jer smo zbog dobrih rezultata u borbi protiv covida-19 dosta bili medijski eksponirani. Našu ekipu zato zaustavljaju na svakom koraku i s povjerenjem im se obraćaju za pomoć, kaže Lukić, napominjući kako je ovoga ponedjeljka u Topusko poslana još jedna ekipa Civilne zaštite.
– Sutra im šaljemo nove ljude i opremu, tako da će zadarska Civilna zaštita trenutno biti stacionirana u općini Topusko. Grad Zadar poslao im je i dva vozila kako bismo stanovnicima mjesta koja su najviše stradala mogli maksimalno pomoći. Ono što zasada znam iz razgovora s našim dečkima je da je situacija tamo jako loša, teren je blatnjav i na nekim mjestima teško prohodan, a najgore je to što potresi ne prestaju i podrhtavanje tla postalo je uobičajena stvar, prenosi Lukić situaciju u Sisačko-moslavačkoj županiji.
I dalje radimo na kontroli mjera
Članovi njegove postrojbe pomažu svim selima u distribuciji hrane i svih potrepština na području Gline i Petrinje, a iz Zadra i dalje svakodnevno stiže pomoć.
– U ovoj teškoj situaciji dogode se i neki lijepi trenuci, pa mi moji dečki upravo javljajaju za jednu nevjerojatnu stvar. Sortirajući pakete pronašli su u njima poruke »Zadar je s vama« i »Zadar vas voli« uviđajući da rade na raspodjeli upravo paketa koji su sa šest šlepera poslani iz Zadra. Naši građani zaista imaju veliko srce, što se vidi i u Petrinji i Glini, poručuje na kraju voditelj postrojbe, napominjući kako njihove ekipe nastavljaju raditi u Zadru na kontroli pridržavanja mjera protiv koronavirusa.
– To nam je i dalje važan zadatak jer, bez obzira na pomoć u ljudstvu i opremi koju smo poslali na potresom stradala područja, želimo i dalje održati i povoljnu epidemiološku situaciju u našem gradu. Zadar je i dosad bio među gradovima s najboljim rezultatima u borbi protiv covida te ćemo dati sve od sebe da to stanje i zadržimo, poručuje voditelj postrojbe Gradskog stožera.