Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

O Prekršajnom sudu i gradonačelniku

Autor:

05.02.2009. 23:00
O Prekršajnom sudu i gradonačelniku

Foto: Alenka FESTINI



Josip Tičić je istaknuo kako je u javnosti ministar pravosuđa Ivan Šimonović rekao kako je suglasan da Prekršajni sud ostane u Pagu, međutim, da oni peticijom žele dati do znanja da je novi Prijedlog zakona o prekršajnim sudovima ipak bio nemoralan


U nedjelju 8. veljače od 8 do 18 sati na Trgu Petra Krešimira IV. održat ćemo potpisivanje peticije za ostanak Prekršajnog suda u Pagu, odluka je GO SDP-a, a to će provesti Forum mladih ove stranke, potvrdio je to Nikola Maržić, predsjednik Foruma, na konferenciji za novinare na kojoj su govorili Ivo Fabijanić kandidat SDP-a za gradonačelnika, te Josip Tičić nositelj liste SDP-a za Gradsko vijeće na nadolazećim lokalnim izborima.
Josip Tičić je istaknuo kako je u javnosti ministar pravosuđa Ivan Šimonović rekao kako je suglasan da Prekršajni sud ostane u Pagu, međutim, da oni peticijom žele dati do znanja da je novi Prijedlog zakona o prekršajnim sudovima ipak bio nemoralan te se zasnivao na netočnim navodima i izmišljenim situacijama.
– Naši SDP-ovi saborski zastupnici će kada u Saboru bude tematiziran ostanak Prekršajnog suda u Pagu uložiti amandman. Naime, dostavit ćemo im peticiju, ali i pravomoćnu građevinsku dozvolu i projektnu dokumentaciju gradnje Općinskog suda u Pagu iz 2004. godine, a te godine osigurana su i sredstva za taj projekt. Iz projektne dokumentacije sanacije suda vidljivo je kako je unutar te zgrade planiran prostor za potrebe Prekršajnog suda. No, na sanaciji se nije ništa posebno napravilo. Kao i s Prekršajnim sudom bilo je i s paškim Domom zdravlja, Sportskom dvoranom statusom Grada. Stoga imamo pravo sumnjati u cijelu proceduru. Mi nemamo ništa da Novalja ima Prekršajni sud, međutim, ne želimo dopustiti da se to njima dogodi na štetu Grada Paga, rekao je Tičić.
Govoreći o prijedlogu sedmero vijećnika za izglasavanjem nepovjerenja gradonačelniku Paga Andreji Bukši i Gradskom poglavarstvu, koji je upućen Gradskom vijeću Tičić je rekao kako je odluka GO SDP-a, da vijećnici SDP-a na sjednici vijeća 9. veljače podrže taj prijedlog.
– Mi nismo organizatori nikakve smjene gradonačelnika, niti je ona naša ideja. Gradonačelnik Andreja Bukša nije naš kandidat niti smo ga mi podržali. Problem gradonačelnika su njegovi koalicijski partneri, a mi smo se tome pridružili jer smatramo da je to test časti i poštenja vijećnika. Potpisnici za smjenu gradonačelika se do sada nisu sastali i nema dogovora što nakon toga, ako ta inicijativa uspije. Samo nam je važno da gradonačelnik ne raspolaže proračunskim sredstvima za vrijeme kampanje, rekao je Tičić.
– U slučaju da dođe do smjene gradonačelnika Andreje Bukše, SDP-u nije važno hoće li tu dužnost obnašati osoba koju će predložiti nova koalicijska vlast ili povjerenik, kaže Fabijanić.
Govoreći o predstojećim lokalnim izborima, Tičić je rekao kako je o mogućoj koaliciji za Gradsko vijeće SDP otvoren za pregovore i suradnju sa svim političkim strankama i nezavisnim listama, osim s HDZ-om.