Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Polača: Odluka o Prtenjači u sljedeći petak

Autor: Velimir Brkić

05.02.2010. 23:00
Polača: Odluka o Prtenjači u sljedeći petak

Foto: Adam VIDAS



Kao rezultat višegodišnjih nesuglasica istaknutih članova HDZ-a, načelnika općine Polača Viktora Prtenjače i prvog polačkog načelnika Radoslava Bobanovića, koje su došle do samog vrhunca, u naredni petak održat će se izvanredna skupština Općinskog odbora Polača s jednom jedinom točkom dnevnom reda – “Izglasavanje povjerenja predsjedniku OO HDZ Polača Viktoru Prtenjača”, odlučilo je 13 članova općinskog Izvršnog odbora HDZ-a na sjednici održanoj kasno večeras.
Sjednicu je sazvao predsjednik Prtenjača nakon što je u proteklu srijedu održao tiskovnu konferenciju na kojoj je svojoj stranci HDZ ponudio ostavku na mjesto načelnika Općine, ali i svih dužnosti unutar HDZ-a. Kao jedini razlog toj odluci naveo je Radoslava Bobanovića, člana Županijskog odbora HDZ-a, vijećnika Županijske skupštine u kvoti HDZ-a i prvog čovjeka Financijske policije. Prtenjača je na račun Bobanovića iznio niz optužbi.
– Pojedini članovi Izvršnog odbora pokušavali su me odgovoriti od moje odluke smatrajući je nepotrebnom. Međutim, ostao sam pri odluci te će skupština raspraviti i odlučiti o mom ostanku ili ne na mjestu predsjednika stranke, rekao je Prtenjača.
Ako članovi stranačke skupštine izglasaju nepovjerenje Prtenjači on će zajedno u paketu s donačelnikom Markom Bobanovićem dati ostavku na mjestu načelnika Općine. Sve bi to u općinu Polača (Polača, Kakma, Donja Jagodnja, Gornja Jagodnja) dovelo povjerenika Vlade RH-a  te za 60 dana izvanredne lokalne, neposredne izbore za čelne ljude izvršne vlasti u Općini.