Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Pomozite nam urediti igralište!

Autor: Anamarija Bilan

05.02.2010. 23:00
Pomozite nam urediti igralište!

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Kad sam vidjela kako moja kći, kao i ostala dječica u Salima, provode duge zimske dane, odlučila sam započeti “borbu” za igralište, kazala je Sandra Burin


Saljski mališani nemaju kutak u kojem bi se mogli u miru poigrati.
Igralište koje bi bilo uređeno tako da bude sigurno, ali i zabavno, mjesto gdje bi kvalitetno mogli provoditi slobodno vrijeme, umjesto da se, kao sada, igraju po centru mjesta ili obližnjim maslinicima, potrebno im je kao i svoj drugoj djeci.
Naime, kako nam je ispričala Sandra Burin iz Sali, roditelji dvadesetak mališana, koji idu u vrtić te osamdesetak osmoškolaca već godinama bezuspješno kucaju na brojna vrata kako bi došli do novaca za uređenje igrališta.
– Moram reći da je život na otoku veoma težak. Naročito djeci koja su u mnogočemu zakinuta. Kad sam vidjela kako moja kći, kao i ostala dječica u Salima, provode duge zimske dane odlučila sam započeti “borbu” za igralište, počela je priču Sandra Burin nastavivši:
– Naša Općina, kao i vrtić i osnovna škola, nemaju novaca za uređenje igrališta pa smo tražili razne donacije od privatnih tvrtki. No nitko nam nije mogao pomoći. Općina nam je izišla ususret i dala lijep teren u neposrednoj blizini škole i vrtića. Sad imamo novi problem – trebaju nam novci za uređenje terena te za kupnju klackalica, ljuljački, tobogana i ostalih sprava kojima bismo uredili igralište. Procjenjujemo da bi za uređenje igrališta trebalo oko 80.000 kuna, kazala je Burin.
Ona je istaknula da bi prema pedagoškom standardu u sklopu dječjeg vrtića trebalo biti uređeno i igralište za djecu. No Općina Sali za to nema novaca pa su se saljski roditelji upravo iz tog razloga odlučili oglasiti preko medija s nadom da će netko imati sluha te donirati novce za uređenje toliko željenog igrališta.