Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

AŠK-u Zadar tri naslova prvaka države

05.02.2012. 23:00
AŠK-u Zadar tri naslova prvaka države


Paola Borović bila je zlatna u skoku u dalj i troskoku, dok je Lucija Zubčić uvjerljivo slavila u skoku u vis


U organizaciji AK Agram u zagrebačkoj dvorani Boćarskog doma Zrinjevac održano je dvoransko prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i juniorke. Između ostalih od 21 kluba na prvenstvu je nastupilo pet članova Atletskog športskog kluba Zadar te jedan član AK Olympionik. Članovi  AŠK-a osvojili su ukupno sedam medalja od čega tri zlatne, tri srebrne i jednu brončanu.
U konkurenciji mlađih juniorki u skoku u dalj dvostruki trijumf Zadranki. Prvo mjesto, zlatnu medalju i naslov državne prvakinje osvojila je Paola Borović sa skokom od 5,56 m ostvarenim u drugoj seriji. Drugo mjesto i naslov viceprvakinje Hrvatske osvojila je Dalmira Kurtov sa skokom od 5,38 m. U troskoku također dvostruki trijumf Zadranki. Prvo mjesto i naslov državne prvakinje osvojila je Paola Borović sa skokom od 12,44 m čime je za jedan centimetar popravila osobni, klupski te je postavila novi hrvatski rekord za mlađe juniorke u dvorani. Borović je imala samo dva ispravna skoka i to u trećoj i šestoj seriji, međutim to je bilo dovoljno na nadmaši sve suparnice. Drugo mjesto osvojila je Dalmira Kurtov sa skokom od 11,45 m.
U skoku u vis prvo mjesto i naslov državne prvakinje osvojila je Lucija Zubčić s preskočenih 180 cm te je drugoplasiranu nadmašila za čak 15 cm. Lucija se na zaletištu pojavila pet puta. Počela je skakati na 165 cm što je preskočila iz prvog pokušaja kao i 170 i 175 cm. Prvi je put letvicu rušila na 180 cm, ali ju je uspjela preskočiti iz drugog pokušaja.
U konkurenciji mlađih juniora Jakov Zurak je nastupio u dvije discipline. Na 60 m prepone Zurak je osvojio treće mjesto istrčavši stazu za 9,15 sekundi. U skoku u vis s drugim mjestom osvojio je naslov viceprvaka Hrvatske s preskočenih 197 cm, što je njegov novi osobni rekord u dvorani. U najkraćoj dionici u sprintu na 60 m Roko Prtenjača je osvojio osmo mjesto u vremenu 7,53 sekunde, što je njegov novi osobni rekord.
Od članova AK Olympionik nastupio je sprinter Filip Babić. On je na 60 m pobijedio u svojoj kvalifikacijskoj skupini u vremenu 7,36 te je imao ukupno treće vrijeme. U finalu je trčao sporije te je sa 7,43 sekunde bio posljednji šesti. Babić je bio uspješniji na 60 m prepone te je osvojio drugo mjesto i naslov viceprvaka države s rezultatom 8,70.
Po broju osvojenih medalja u konkurenciji mlađih juniorki AŠK Zadar je prvi sa pet osvojenih medalja (tri zlatne i dvije srebrne), dok su sa dva srebra Zurka mlađi juniori na šestom mjestu. Sa svih sedam medalja AŠK je ukupno najsupješniji klub prvenstva, dok je Olympionik dvanaesti.
Idućeg vikenda (11. veljače) u Rijeci će se održati dvoransko prvenstvo Hrvatske za starije kadete i kadetkinje.