Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Biogradsko staklo putuje u Barnbach

05.02.2012. 23:00
Biogradsko staklo putuje u Barnbach


Riječ je o izložbi pod nazivom ‘Glas – die perfekte Verpackung’, odnosno ‘staklo kao savršena ambalaža’. Izložbom će biti predstavljen razvoj i napredak na području izrade i uporabe staklene ambalaže


U Zavičajnom muzeju Grada Biograda na Moru pripremaju se eksponati za izložbu stakla u austrijskom Barnbachu.
Nastavak je to međunarodne suradnje koju Zavičajni muzej ima s više stranih muzeja.
– Zahvaljujući toj suradnji znatan dio naših eksponata, posebno iz zbirke ‘Teret s potopljenog broda iz 16. stoljeća’ predstavljen je u Italiji, Sloveniji, Španjolskoj, a dio će sada biti izložen i na velikoj izložbi u muzeju stakla u austrijskom Barnbachu. Riječ je o izložbi pod nazivom ‘Glas – die perfekte Verpackung’, odnosno ‘staklo kao savršena ambalaža’. Izložbom će biti predstavljen razvoj i napredak na području izrade i uporabe staklene ambalaže, sve do modernih staklenih predmeta za različite namjene u svakodnevnom životu. Primjerice, za piće, medikamente, kozmetiku i slično, govori ravnatelj Zavičajnog muzeja Grada Biograda na Moru Draženko Samardžić.
Doznajemo i da će izložba biti otvorena u travnju, a trajat će sve do kraja ove kalendarske godine.
– Drago nam je što ćemo biti dio tako važne izložbe u Glas Muzeumu u Barnbachu, koji je poznat i po tome što u svojoj ponudi ima i puhaonicu i radionicu stakla. Raduje nas također i to što će se uz naše eksponate na toj izložbi predstaviti i kolege iz muzeja Antičkog stakla u Zadra, zaključio je ravnatelj Samardžić.