Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Frustrirajući porazi na gostovanjima

05.02.2012. 23:00
Frustrirajući porazi na gostovanjima


Ni osmi put ove sezone nismo uspjeli doći do gostujuće pobjede, a bili smo opet jako blizu – kaže Marino Jurjević


Košarkaši Sonik-Puntamike sretno su se vratili u Zadar nakon velikih putešesvija kroz subotu i nedjelju putujući prema i iz Zaboka. Na kraju je najvažnije da su stigli živi i zdravi, a gostujući bodovi kao ni u sedam prijašnjih gostovanja nisu stigli do Jazina. Šteta, jer su “zeleni” kod favoriziranog Zaboka izgledali više nego dobro u 38 minuta utakmice. Kobna se po tko zna koji put pokazala ta završnica u kojoj kao da se zalede ruke Puntamičana i onda sve ono dobro učinjeno u prethodnom razdoblju pokvare u tim prijelomnim trenucima. Frustrirajuće pomalo, kazat će i sam kapetan Sonik-Puntamike, Marino Jurjević. Opet se nije naplatila dobra igra na strani, a prilika je do kraja osnovnog dijela natjecanja ostalo još jako malo.
– Ni osmi put ove sezone nismo uspjeli doći do gostujuće pobjede, a bili smo opet jako blizu. Frustrira malo ta spoznaja, jer znamo da smo ravnopravno parirali dobrom Zaboku, ali te posljednje minute smo odigrali u grču, bolje reći neiskusno te smo morali priznati na kraju poraz. Šteta, jer nakon cijele subote provedene u autobusu usred snježne mećave uspjeli smo reagirati jako dobro na utakmici, došli smo blizu, a nismo znali završiti utakmicu.
Zadranima su presudili Tomas i Krušlin.
– Ta dva igrača su potegla kad je Zaboku najviše trebalo. Ušli smo u posljendju četvrtinu sa egal rezultatom što nam je bio cilj. Računali smo da će doći do nervoze u njihovim redovima, međutim Tomas i Krušlin su iskusno pogađali situacije koje mi nismo uspjeli u tom razdoblju mi na drugoj strani poentirati te je u posljednje dvije minute stvorena ova pomalo nerealna razlika od 10 poena. Bili smo od početka jako dobri, vodili dobar dio druge četvrtine i sa 8 poena razlike. Oni su nas prestigli, pa smo se mi vraćali u vodstvo u trećoj dionici. Imali smo iznimno raspoloženog Marića koji je vrhunski tricama kažnjavao njihovu zonu, međutim ponestalo je svježine u završnici te smo tako po osmi put ove sezone sa gostovanja donijeli nulu.
Nova prilika slijedi već u petak u Križevcima.
– Tu nam je prilika da sve ove pomalo nesretne poraze naplatimo. Križevčani definitivno nisu u formi, mislim da su šest u nizu izgubili. Ova utakmica je i njima i nama od iznimne važnosti, prvenstveno zbog bodova koji se prenose u Ligu za ostanak i jednostavno moramo odigrati više svih 40 minuta u jednom dahu i tako doći do toliko željene gostujuće pobjede – na kraju je kazao Jurjević.


 HOROR PUTOVANJE




Je li cjelodnevno putovanje do Hrvatskog zagorja Puntamičane na kraju koštalo poraza?
– Sigurno je utjecalo, jer smo od 7 ujutro kad smo krenuli do 16 sati kad smo stigli bili cijelo vrijeme u autobusu. Bilo je neizvjesno hoćemo li stići, hoćemo li uopće izvući živu glavu u tom nevremenu, s puno snijega i olujne bure. Srećom izvukli smo se iz te mećave te nekako stigli do Zaboka gdje smo odigrali solidno, iako nismo imali puno vremena za normalnu proceduru koju imamo pred svaku utakmicu.