Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Ježina: Vratit ću se potpuno spreman

05.02.2012. 23:00
Ježina: Vratit ću se potpuno spreman


Magnetska rezonancija je pokazala da je riječ o upali živca u donjem dijelu leđa – kaže Ježina


Antonijo Ježina prošle je jeseni branio sve do 16. kola i kao takav bio igrač s najvećom minutažom u prvoligašu sa Stanova. No, na Poljudu ga u 17. kolu protiv Hajduka nije bilo, pa je zadarska vrata čuvao Tomo Gluić.
– Osjećao sam bol u donjem dijelu leđa i u koljenu pa je prva liječnička procjena bila da je problem s koljenom, zbog čega mi je određeno 20 dana mirovanja. Tako sam i napravio, ali kad sam nakon toga počeo lagano trčati bol se ponovno vratila. Išao sam u Zagreb na magnetsku rezonanciju koja je pokazala da je riječ o upali živca u donjem dijelu leđa – objašnjava Ježina, koji je posljednja tri tjedna na terapijama u Zagrebu.
– Dvaput dnevno imam terapije, a između toga radim po 3-4 sata u teretani. Iako nisam odradio pripreme sa suigračima činim sve da se po povratku u Zadar mogu što prije pridružiti momčadi. Nedostaje mi trke, ali za vratara to ionako nije najvažnija stvar. Fizički se dobro osjećam, mogu podnijeti sve napore u teretani i to me raduje jer sam već dugo izvan pravog treninga.
Kada očekujete povratak u momčad?
– Terapija mi traje još tjedan dana, nakon čega se vraćam kući. Očekujem da ću nakon toga početi trenirati sa Zadrom, a kada ću biti potpuno spreman ne znam. Sretan sam što nije bila potrebna operacija jer bi me to udaljilo iz nogometa na duže vrijeme.
Tomo Gluić u sezonu ulazi kao prvi vratar.
– Znam da sam dosta toga propustio i da me čeka dug put povratka u prvu momčad. Moje je učiniti sve da mogu 90 minuta braniti na pravoj razini, a trener će odlučiti hoće li me i kada vratiti na gol.