Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Marceli i Maru Mariću deset medalja

05.02.2012. 23:00
Marceli i Maru Mariću deset medalja


Marcela i Maro su od tih deset medalja osvojili šest zlatnih, jednu srebrnu i tri brončane što je KSV Zadar donijelo titulu najuspješnijih na prvenstvu


U organizaciji Hrvatskog saveza za skokove u vodu proteklog vikenda u Zagrebu je održano seniorsko prvenstvo Hrvatske u skokovima u vodu. Priređivači su bili klubovi Nemo i Flipper, a ukupno se natjecalo dvadesetak skakača i skakačica među kojima i članovi zadarskih KSV Zadar i KSV Arno. Natjecanje se odvijalo sa skokovima s daske 1 i 3 metra, tornja te u sinkro skokovima sa daske 3 m.
Od članova Zadra nastupili su brat i sestra Marcela i Maro Marić koji su ukupno osvojili čak 10 medalja koje su klubu donijeli titulu najuspješnijih na prvenstvu. Marcela i Maro su od tih deset medalja osvojili šest zlatnih, jednu srebrnu i tri brončane.
Neprikosnovena Marcela
Marcela Marić je nadmoćno pobijedila u sve četiri kategorije, daska 1 m i 3 m te sa tornja i sinkro skokovima. Sa daske 1 m osvojila je 231 bod, dok je sa daske 3 m osvojila 265 bodova. Oba rezultata su novi hrvatski rekordi u ovim disciplinama, a ujedno je u obje discipline premašila normu za 2012. godinu te tako izborila nastup na seniorskom prvenstvu Europe u Eindhovenu. Sa tornja 5 metara osvojila je 215 bodova, dok je u paru sa Majom Borić iz Trešnjevke pobijedila u sinkro skokovima.
Odličan je bio i njen brat Maro Marić inače najmlađi sudionik natjecanja. Osvojio je zlatnu medalju u sinkro skokovima u paru sa Juraj Melšom iz Trešnjevke. S tornja je zauzeo drugo mjesto, dok je u disciplinama daska 1 m i 3 m zauzeo treća mjesta.
U ekipnim skokovima KSV Zadar (par Marić/Marić) osvojili su zlatnu medalju ispred para Trešnjevke.
Od članova Arna nastupio je samo zagrebački student Josip Karuc koji je u paru sa Markom Baslerom (Dive) osvojio drugo mjesto u sinkro skokovima.
Zadar najuspješniji klub 2011
U sklopu svečanog otvaranja natjecanja proglašeni su najuspješniji skakači za 2011. godinu. Svečanosti su nazočili i nagrade podijelili glavni tajnik Hrvatskog kluba olimpijaca Damir škaro, Siniša Krajač direktor lokalnog sporta pri HOO-u te Đurđica Novosel predsjednica Zagrebačkog saveza za skokove u vodu. Proglašeni su laureati u tri kategorije, najbolji sportaš, sportašica te mlada nada koja se bira iz kategorije mlađih kadeta.
Za najbolju skakačicu u 2011. izabrana je Marcela Marić dok je u kategoriji najboljeg skakača izabran njen brat Maro Marić. Mlada nada također dolazi iz redova KSV Zadar, a ona je Hana Kovačević koja zbog vremenskih uvjeta nažalost nije mogla nazočiti svečanom proglašenju. Svi laureati proglašeni su jednoglasnom odlukom svih klubova koji su članovi saveza. Najbolji skakači nagrađeni su i novčanom iznosom od strane Hrvatskog saveza za skokove u vodu. S obzirom na svi nagrađeni dolaze iz redova KSV Zadar prigodnu nagradu dobio je i njihov trener Marko Sutlović.
Za dva tjedna Marcela Marić će nastupiti na Svjetskom Kupu za seniore u Londonu što je ujedno i kvalifikacijski turnir za Olimpijske Igre.