Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Mičić: Šteta zbog odustajanja Solidarnosti i Zapuntela

05.02.2012. 23:00
Mičić: Šteta zbog odustajanja Solidarnosti i Zapuntela


Nakon što je liga počela sa 13 klubova u natjecanju je ostalo njih još 11


Završen je prvi dio natjecanja u Trećoj županijskoj malonogometnoj ligi u kojoj se utakmice igraju u dvorani Osnovne škole u Bibinjama. Najbolja momčad na polusezoni je Brodarica, a nisu daleko ni Young boysi, Stanovi i Sali.
– Ove sezone formirali smo jedinstvenu ligu nakon što se lani igralo u dvije skupine. Mislim da je to bolje rješenje jer smo tako izbjegli kvalifikacije za viši rang, a i kvaliteta se koncentrirala u manjem broju klubova. Liga otvara prostor mladim igračima za napredak, a to znači i pokušaj igranja u višem rangu. Ukupan dojam na polusezoni je odličan, utakmice su bile korektne, nije bilo ni znatnijih prigovora na suđenje tako da nema nikakvih repova – kaže Branko Mičić, povjerenik lige. Nakon što je liga počela sa 13 klubova u natjecanju je ostalo njih još 11.
– Žao nam je zbog odustajanja dvije momčadi, no propisi i kriteriji koje smo zauzeli moraju se poštovati i oni vrijede za sve. Momčad Solidarnosti nije ispunila svoje financijske obveze, bili smo maksimalno tolerantni i dugo ih čekali. Budući da to nije pomoglo, isključili smo ih iz lige. Žao mi je što s nama više nije momčad Zapuntela, pred kojom je bila lijepa malonogometna perspektiva. Osim toga, to je i momčad s otoka, ali nakon što triput nisu došli na utakmice po Disciplinskom pravilniku morali smo ih isključiti iz lige. Zapuntel ovo proljeće neće igrati, a hoće li sljedeće sezone ovisi o njima.
Kakva je kvaliteta lige?
– Dosta dobra. Brodarica je dominantna i prema onome što pokazuje na parketu oni su najozbiljniji kandidati za prvaka. Igrači iz Smilčića, Young boysi su mladi sastav koji krasi izvrstan odnos prema obvezama. Na tom su tragu i Stanovi, potom i Sali… Od pojedinaca treba istaknuti Bonaventuru Žagara iz Ražanca, najboljeg strijelca lige sa 22 gola.