Od danas više nema "nisam znao"

Slika korisnika admin
Autor: 
snijeg_milanovic
FAH
Predsjednik Vlade RH posjetio je Državnu upravu za zaštitu i spašavaje i Državni centar 112

Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović posjetio je sinoć Državnu upravu za zaštitu i spašavanje (DUZS) i Državni centar 112, a u izjavi novinarima istaknuo je kako smo jednu lekciju valjda naučili te da se zbog moguće nove vremenske nepogode lokalna samouprava, u koordinaciji s državnom vlašću, treba pripremati za takve događaje.

Premijer Milanović je nakon razgovora iza zatvorenih vrata s predstavnicima DUZS-a i Državnog centra 112, rekao kako se došao informirati s obzirom na prognozu za sutra (danas, pr. a.), prema kojoj se očekuje hladno vrijeme, vjetar i mogući snijeg. Dodao je da je država tu da pomogne ali i da se lokalna vlast treba pripremati.

- Normalno je da je u Dalmaciji manje uobičajeno da ima snijega nego u drugim djelovima Hrvatske, pa je onda i taj faktor iznenađenja razumljiv, ali pred nama je moguća nova vremenska nepogoda; prema tome sad više nema prostora za nisam znao. Tu smo da se s tim stvarima nosimo zajedno, kazao je premijer Milanović, koji je DUZS posjetio s ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem.

Dodao je kako nema nikakve drame i da je situacija dolje sada stabilizirana, ali da, s obzirom na vremensku prognozu i mogućnost snijega, treba učiti iz onoga što je možda propušteno u proteklih nekoliko dana. Upitan je li zadovoljan kako su službe odreagirale, Milanović je odgovorio da jest, ali i napomenuo da treba gledati vremenske prognoze.

- Lokalna samouprava u koordinaciji s državnom vlašću treba se pripremati za takve događaje; tamo gdje je to normalna pojava to je već pomalo rutina, a gdje nije može doći do iznenađenja, ali srećom sada je sve pod kontrolom, zaključio je premijer.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno