Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Santini debitirao za Freiburg

05.02.2012. 23:00
Santini debitirao za Freiburg


Zadranin je u igru ušao u 62. minuti kada je zamijenio Rosenthala. U domaćem dvoboju pred 22 tisuće gledatelja Freiburg je protiv Werdera osvojio bod (2:2)


Ivan Santini upisao je prvi nastup za Freiburg u 20. kolu Bundeslige. Zadranin je u igru ušao u 62. minuti kada je zamijenio Rosenthala. U domaćem dvoboju pred 22 tisuće gledatelja Freiburg je protiv Werdera osvojio bod (2:2). Santinijeva momčad je i dalje posljednja u ligi sa 17 bodova, koliko ima i pretposljednji Augsburg, koji je u ovom kolu također odigrao 2:2 na gostovanju kod Hoffeinheima. Oba gola za Werder postigao je Pizzaro, najprije u 29. minuti za 0:1, a potom u 47. za 1:2. Freiburgu su bod svojim pogocima osigurali Makiadi u 32., odnosno Schmid u 70. minuti. U akciji u kojoj je Freiburg stigao do izjednačenja sudjelovao je i Santini i to spuštajući prsima loptu za Schmidovog asistenta. U 21. kolu Freiburg je 10. veljače gost Wolfsburga. U drugoj nedjeljnoj utakmici Koln je na gostovanju pobijedio Kaiserslautern 1:0, a gol odluke zabio je Odise Roshi u 72. minuti. Za goste je cijeli susret odigrao Mate Jajalo.
Vedran Ćorluka odigrao je svih devedeset minuta u debiju za momčad Bayera iz Leverkusena u remiju “apotekara” protiv Stuttgarta. Bayer je dvaput vodio, ali su gosti u smiraju utakmice uspjeli doći do boda zahvaljujući pogotku Martina harnika u 89. minuti. Ćorlukin debi prošao je vrlo dobro, zaigrao je u početnoj postavi i u 11. minuti sudjelovao u akciji kod prvog pogotka svoje momčadi. S desne strane je ubacio loptu u sredinu za Simona Rolfesa, udarac kojega je obranio vratar Stuttgarta, ali je odbijenu loptu u mrežu sproveo Kiesslin. Schieber je izjednačio rezultat u 23. minuti, a novu je prednost Bayeru s bijele točke donio Rolfes u drugoj minuti nastavka, nakon prekršaja Serdara Tascija na Larsu Benderu. Bayer je od 63. minute imao igrača manje nakon drugog žutog kartona Michala Kadleca, a u posljednjim je sekundama isključen i Stuttgartov igrač Cristian Molinaro. Ćorluka je odigrao svih 90 minuta.
U subotu je za novu momčad debitirao i Srđan Lakić. Donedavni napadač Wolfsburga ušao je u igru u 75. minuti u remiju njegova Hoffenheima protiv Augsburga (2:2). Lakić nije postigao pogodak na debiju, a Hoffenheim je upisao šesti remi u deset domaćih utakmica ove sezone. Schalke je posrnuo nakon pet uzastopnih prvenstvenih pobjeda. Protiv Mainza je na Veltins-Areni odigrao samo 1:1 i sada mu vodeća Borussia iz Dortmunda bježi dva boda. Mohamed Zidan doveo goste u vodstvo u prvoj utakmici nakon povratka u Mainz, a sjajnim je pogotkom, praktički iz mrtvog kuta, u drugom poluvremenu rezultat izjednačio Chinedu Obasi. Prvi mu je to gol za Schalke nakon dolaska iz Hoffenheima. Mainzu je ovo bila deveta gostujuća utakmica za redom u kojem nije uspio pobijediti, ali zato ima šest remija u ukupno deset utakmica izvan svoga stadiona. Hannover je slavio u Berlinu kod Herthe, za koju Mijatović nije konkurirao u ovoj utakmici.
Rezultati 20. kola: Schalke – Mainz 1:1 (Edu 59’/Zidan 15′), Hoffenheim – Augsburg 2:2 (Mlapa 38, Salihović 51′-11m/Mölders 31′, Langkamp 72′), Hertha – Hannover 0:1 (Abdellaoue 68′), Bayer Leverkusen – Stuttgart 2:2 (Kiessling 11′, Rolfes 47′-11m/Schieber 23′, Harnik 89′), Wolfsburg – Borussia (M) 0:0, Freiiburg – Werder 2:2, Kaiserslautern – Koln 0:1.