Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Snježna kreativnost diljem grada

05.02.2012. 23:00
Snježna kreativnost diljem grada


Snijeg koji je ovog vikenda zabijelio Zadar, pružio je priliku mladim Zadranima, ali i onima nešto starijima, da uživaju u zimskim radostima pa su diljem grada napravljeni impozantni snjegovići i razne snježne građevine. Obitelj Jerolimov je u svom dvorištu u ulici Ivana Zajca, odnosno na krovu garaže, napravila snjegovića većeg od dva metra, a dali su mu i prigodno ime – Krešo.
– Moj dvanaestogodišnji sin Dino i ja odlučili smo napraviti velikog snješka na krovu garaže. Htjeli smo da bude najveći u gradu, a sad ima više od dva metra i ako padne još snijega bit će i veći, kazao nam je Robert Jerolimov.
Snjegovića su oblikovali grudama da bude što kompaktniji te su ga oblikovali lopaticama. Za razliku od standardnih snjegovića kojima je glava napravljena od velike grude, Krešo je nešto drukčiji jer ima fiziologiju lica i kosu, no ipak nije izgrađen prema nekom modelu i svaka sličnost sa stvarnom osobom je sasvim slučajna.
Tijekom cijelog vikenda diljem Zadra građeni su snjegovići raznih veličina, a među interesantne primjerke ubrajaju se i dvometraši s Jazina i Brodarice. Ipak, najveći snjegović u Hrvatskoj napravljen je u veljači 2010. godine u Gospiću, a bio je visok preko 10 metara, no nema sumnje kako će ukoliko se ovakve vremenske (ne)prilike nastave i taj rekord biti oboren, možda baš u Zadru.