Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Zadarski HGSS izvlačio i vojne policajce

05.02.2012. 23:00
Zadarski HGSS izvlačio i vojne policajce


Tijekom subote, zbog obilnog snijega i niskih temperatura koje su pogodile cijelu zemlju, zadarski spasioci intervenirali su u više navrata.
Prvo je u 13.45 sati zaprimljen poziv u pomoć koji su uputili vojni policajci koji su ujutro krenuli na posao u Knin, no ostali su u snježnom nanosu pokraj sela Žažvić. Prema njima su se terenskim vozilom uputila dvojica spasilaca koji su putem naišli na muškarca koji je prevozeći lijekove i hranu za svoju bolesnu majku zapeo u snijegu. Nakon što je izvučen njegov automobil, on je dalje zajedno sa svojom suprugom nastavio put prema majci.
Kada su došli u zaselak Cicvarić 15.45 sati uz pomoć lopata i vitla na terenskom vozilu, spasioci su uspjeli izvući automobil vojnih policajaca te su zajedno krenuli prema Zadru.
Novi poziv upomoć došao je od vozača koji je zapeo u snježnom nanosu prema Pirovcu. Nakon više neplaniranih, ali očekivanih akcija spašavanja na putu prema Pirovcu, HGSS-ov dvojac je konačno stigao do vozača prema kojem su se prvotno uputili. Istovremeno sa HGSS-om, u pomoć je stigao i bager, pa su zajedničkim snagama uspjeli izvući zaglavljeni automobil. Sve je napokon bilo gotovo oko 18 sati kada su krenuli prema Zadru.
Tajnik HGSS-ova Sjedišta Zadar Davor Divković ističe da spasioci niti jedan poziv za intervenciju nisu zaprimili iz ŽC 112, već su svi pozivi zaprimljeni na pvt telefone članova stanice.