Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zadarskom hostelu međunarodni certifikat kvalitete

05.02.2014. 23:00
Zadarskom hostelu međunarodni certifikat kvalitete


Pet omladinskih hostela Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza (HFHS) dobili su ovih dana međunarodni i verificirani certifikat kvalitete za hostele HI-Quality kojeg kao jedine za hostele u svijetu dodjeljuje Međunarodna federacija omladinskih hostela (IYHF). Iz HFHS-a ističu da je kontrola odnosno revizija tih certifikata u njihovih pet hostela provedena krajem siječnja, pri čemu je hostelima u Dubrovniku i Rijeci produžena valjanost tog certifikata, dok su ga prvi put dobili hosteli u Puli, Zadru i Zagrebu.
Time se tih pet HFHS-ovih hostela pridružilo biranom društvu od oko 480 visoko kvalitetnih hostela sa HI-Q certifikatom, od ukupno 4.000 hostela koliko ih je u Hostelling Internationalu (HI), što je skraćeni naziv za Međunarodnu federaciju omladinskih hostela.
Reviziju certifikata je izvršio Talijan i auditor HI-ja Francesco d’Acunto, a tijekom tog postupka detaljno su ispitani i pozitivno ocijenjeni svi ključni procesi i dokumenti u omladinskim hostelim koji se tiču rada menadžmenta, recepcije, čišćenja i održavanja te pripremanja i posluživanja hrane i pića (sukladno HACCAP sustavu).
U povodu tih certifikata tajnik HFHS-a Dražen Gečević naglasio je njihovu važnost za općenitu hostelsku ponudu u Hrvatskoj, kao i da je organizacija i provedba rada i poslovanja u HFHS-ovim omladinskim hostelima sukladno sustavu kvalitete strateški cilj HFHS-a. Važnim je pritom istaknuo i što se HFHS time orijentira da korisnicima usluga u njihovim hostelima pruže i omoguće najviše standarde, na čemu stalno rade i što osim certifikata potvrđuju i gosti u upitnicima koje ispunjavaju tijekom boravka u hostelima.