Devet kandidata na ispitu za speleologe, sedam uspješno položilo

Slika korisnika admin

Komisija za speleologiju Hrvatskog planinarskog saveza u prošlu je subotu na planinarskom domu održala speleološke ispite, a nakon provjere teorijskih i praktičnih znanja speleološke značke dobilo je 7 kandidata. Kako su nas izvjestili iz speleološkog odsjeka Liburnija koji djeluje pri Planinarskom društvu Paklenica, ispitnu komisiju sačinjavali su instruktori speleologije Ana Bakšić, Damir Basara, Vlado Božić, Čedo Josipović, Nikolina Marić i Dalibor Paar, a od 11 prijavljenih kandidata, devet ih je pristupilo ispitu od čega ih je 7 uspješno položilo i steklo naziv Speleolog, dok 2 kandidata trebaju odraditi još pojedine ispitne teme.

Novi speleolozi tako su postali Marin Mustapić, Ranja Šinko, Luka Havliček, Vedran Ferenčak iz SO PDS Velebit, Vinka Dubovečak iz SU Kraševski zviri, SO PDS Velebit, Dalibor Kušić iz SO HPD Željezničar te Fran Domazetović iz SO Liburnija PD Paklenica, dok će na dodatne ispite ići Ilija Jurak iz SU Međimurje i Stanko Škvorić iz SU Krađevski zviri.

- Postoji nesigurnost među kandidatima kod poznavanja osnova orijentacije te da je potrebno u narednom razdoblju organizirati stručni tečaj sa temom kartografije i orijentacije na terenu. Također je ispitna komisija zaključila da je do sljedećih ispita potrebno napraviti reviziju ispitnih pitanja za naziv Speleolog, zaključila je ispitna komisija.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno