Postavljena kvalitetna ograda te klizna vrata na daljinsko upravljanje

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Ove godine u Dječjem vrtiću Cvrčak u Posedarju boravi 84 djece, 62 u jaslicama, mješovitoj i predškolskoj skupini, dok u malu školu ide 22 predškolaca.

- U vrtiću je zaposleno 11 djelatnika za čije je plaće Općina protekle godine iz proračuna izdvojila 582.473 kune, rekao je načelnik Ivica Zurak.

Realiziran je i projekt "Dvorište Dječjeg vrtića Cvrčak" kojeg je Općina Posedarje nominirala u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije i za njega dobila pozitivnu ocjenu.

- Realizacijom projekta ukupno je postavljeno 160 metara kvalitetne panel ograde uokolo vrtića te dvoje kliznih vrata na daljinsko upravljanje, čime se znatno podigla razina sigurnosti djece u vrtiću i čime se dodatno štiti imovina Dječjeg vrtića Cvrčak, naglasio je Zurak te nastavio:

- Projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 50.000 kuna, što iznosi 80 posto investicije. Ostalo je osigurala Općina, pojasnio je Zurak.

Kad je riječ o dvoje kliznih vrata u sufinanciranju su sudjelovali i posjetitelji Božićnog sajma kojeg je u centru općinskog središta organizirala Udruga Posedarje moje, a na kojem je DV Cvrčak imao svoj izložbeno-prodajni štand.

- Hvala svim roditeljima te ostalim ljudima dobre volje, koji su svojim donacijama na Božićnom sajmu omogućili da postavimo vrata na dvije sobe u vrtiću. Veliko hvala Općini Posedarje koja nas stalno prati i vodi brigu o nama i koja je ovog puta sudjelovala u donaciji materijala, zahvalila se v.d. ravnateljica Ana Marić koja je posebno zahvalila i komunalcima Ivanu Demi i Tonču Brali koji su im stalno pri ruci.

Za 84 djece se brinu ravnateljica Ana Marić i pet teta-odgojateljica: Branka Matković, Marijana Maričić, Ida Belas Klanac, Marija Bonato i Marta Bonato. Tu je i pedagoginja Gorana Žuvela, viša medicinska sestra Anita Dežmalj, kuharica Marija Zurak, spremačica Zdravka Zurak.

Moderni vrtić na dvije etaže koji je otvoren prije tri i pol godine vrijedan je oko 5 milijuna kuna. Vrtić je projektiran i osmišljen za rad s tri skupine djece za ukupno 120 djece, s jaslicama, mješovitom i predškolskom skupinom te sa svim sadržajima, velikom čajnom kuhinjom, velikim sanitarnim čvorovima, uredom ravnateljice, spremištem, svom potrebnom opremom i dječjim igralištem. Svaka izuzetno prostrana soba, dnevni boravak te hodnici i stubište tematski su uređeni.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno