Preseljenjem trajektnog prijevoza u Gaženicu stvaraju se povoljni uvjeti za Vrata Zadra

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Grad Zadar osnovao je Koordinaciju Grada Zadra za prostorno-plansku dokumentaciju, zatim za investicije od osobitog značaja za Grad Zadar te za EU fondove. Osim toga imenovao je i članove ocjenjivačkog suda koji će se baviti natječajima za izradu idejnog urbanističko- arhitektonskog rješenja uređenja bastiona Citadela, a sve s ciljem realizacije ranije najavljenih projekata među kojima je i onaj Nikole Bašića - Vrata Zadra, moglo se čuti jučer u Maloj vijećnici na prvom ovogodišnjem Kolegiju gradonačelnika.

- Oni bi se trebali sastajati jednom tjedno, razmatrati različita tumačenja i potom promptno zauzimati stavove da se ne gubi vrijeme i da investitori ne bi čekali na usuglašavanje, objasnio je gradonačelnik Božidar Kalmeta navodeći kako će natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja uređenja bastiona Citadela provesti Društvo arhitekata Zadar.

- U ocjenjivački sud za ocjenu radova izabrani su Matko Segarić, Vladimir Kasun, Nenad Kondža, Tomislav Krajina i Sanja Cvjetko Jerković. Za stručne savjetnike na projektu izabrani su John Čolak, Karla Gusar, Barbara Peranić i Mirna Petriciolli, a Emina Maksan i Marina Bukulin čine tehničku komisiju za provedbu natječaja. Tajnica je Ana Đinđić, otkrio je gradonačelnik navodeći nadalje kako je za predsjednika Koordinacije za prostorno plansku dokumentaciju, čiji je cilj sprječavanje različitog tumačenja i postupanja u radu Gradske uprave prilikom izrade prostorne dokumentacije izabran Hrvoje Baranović, dok su članovi Koordinacije Ana Lovrin, Matko Segarić, Slavica Kardum, Nives Kozulić i Ivana Volarević.

Na čelu Koordinacije za investicije od osobitog interesa za Grad Zadar bit će Darko Kasap, a članovi Matko Segarić, Hrvoje Baranović, Ivana Vanjak, Slavica Kardum, Boris Artić, Ivica Katić i Mirjana Zubčić. Oni će, pojasnio je gradonačelnik, voditi računa o investicijama koje doprinose ukupnoj ponudi Grada Zadra, ali i o državnim investicijama na gradskom području, projektima javne namjene u obrazovanju, sportu, kulturi, zdravstvu, turizmu u vjerskim objektima, te projektima čijom se realizacijom otvara veći broj radnih mjesta.

- Ova Koordinacija bit će zadužena za zaprimanje pisama namjere investitora, pratit će realizaciju projekata, koordinirati rad nadležnih gradskih službi te surađivati s državnim institucijama koje su uključene u realizaciju projekata.

Na jučerašnjem kolegiju govorilo se i o projektu Nikole Bašića - Vrata Zadra za koji se s preseljenjem trajektnog prijevoza u Gaženicu stvaraju povoljni uvjeti.

- Stvoreni su uvjeti za redefiniciju i reorganizaciju prostora, kao i nove sadržaje u Uvali Jazine. Stoga smo započeli s pripremama urbanističko- arhitektonskog natječaja za uređenje tog obalnog prostora, ali i Obale Petra Krešimira IV., kazao je Darko Kasap, pročelnik za prostorno uređenje i graditeljstvo najavljujući da će prvi stupanj javnog otvorenog natječaja uslijediti već u listopadu ove godine.

- U prvoj polovini 2016. godine mogli bi započeti radovi na izradi urbanističkog plana uređenja Jazina za što je u gradskom proračunu rezervirano milijun i pol kuna. Istovremeno, na temelju studije Nikole Bašića "Vrata Zadra", radit će se i UPU za Ravnice.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno