Učenici OŠ „Stanovi" učili o obnovljivim izvorima energije

Slika korisnika admin
Autor: 

Članice udruge „Eko-Zadar" provele su s učenicima prvih razreda OŠ „Stanovi" u Zadru radionice na kojima su djeca uz igru i puno kreativnosti učila o obnovljivim izvorima energije. Radionice su koncem prošlog i tijekom ovog tjedna provedene u 1. a, 1. b, 1. c i 1. d razredu, a u sklopu projekta „Energetika za svaki dom".

Ovo je druga godina da udruga provodi projekt u kojem se mališani na zabavan način upoznaju sa snagom vjetra, vode i sunca. Prošle godine radionice su održano s polaznicima dječjih vrtića, a u ovom su ciklusu radionice bile namijenjene najmlađim osnovcima koji su za zanimanjem izrađivali svoju prvu papirnatu vjetrenjaču. Tijekom radionice učenici su upoznati i s malim koracima štedljivog postupanja s energijom koje sami mogu svakodnevno činiti u domu i školi kako bi povećali energetsku učinkovitost.

Radionice su osmislile i provele članice udruge „Eko-Zadar" Linda Šušteršić i Atana Grbić, a provedene su donacijskim sredstva Hrvatske elektroprivrede d.d u iznosu od 5.000 kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno