Miletić: Preko mojih leđa se žele vratiti na vlast

Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ

Čelnici općinske organizacije HSP AS Ražanac - bivši načelnik Nikola Miletić i bivši općinski vijećnik Vladimir Kovačević sazvali su konferenciju za medije kako bi demantirali izjave bivšeg donačelnika Dragutina Miočića i bivšeg predsjednika Općinskog vijeća dr. med. Nediljka Jovića. Točnije, njihov prethodni oštar odgovor Miočiću koji ih je iskritizirao nakon neusvajanja proračuna i posljedično pada vlasti.

- U subotu, 30. siječnja, u Zadarskom listu je objavljen članak: "Bivši načelnik neistinama nas želi diskreditirati i ponovno osvojiti vlast" u kojem su Miočić i Jović iznijeli lažne informacije o primopredaji vlasti.

Kazali su da primopredaja između mene i povjerenice Vlade RH Gordane Dell'Orco nije obavljena 22. siječnja 2016. godine jer primopredajna dokumentacija nije bila pripremljena. Jeste i sačinjen je Zapisnik o primopredaji, kazao je Miletić navodeći da nisu istinite ni tvrdnje da je on od 16. do 22. siječnja 2016. godine iz općinskog proračuna izvođačima građevinskih radova isplatio oko 150.000 kuna, a demantirao je i postojanje opomene pred ovrhu iz HEP-a, Elektre Zadar, u iznosu od 40.000 kuna.

- Apeliram na gospodu Miočića i Jovića, koji služeći se prljavim igrama pokušavaju preko mojih leđa doći ponovno na vlast u Općini Ražanac, da prije nego što istupe u javnost informacije provjere kod povjerenice Dell'Orco. Ne bojim se istine o trošenju i raspodjeli proračunskog novca kako tvrdi Miočić. Sve odluke donosio sam u skladu s aktima Općine Ražanac i pravovremeno izvještavao OV na čijem je čelu bio Jović, izjavio je Miletić izrazivši sumnju u malverzacije u DVD Ražanac na čiji je predsjednik upravo Jović, a pozvao je i nadležne institucije da "pročešljaju" poslovne knjige napomenuvši kako ima saznanja da je podizana gotovina sa žiro računa mimo blagajničkih knjiga. Također, naveo je i da je Dragutinu Miočiću, dopredsjedniku DVD-a i općinskom donačelniku, početkom prošle godine isplaćena jednokratna novčana pomoć u iznosu od pet tisuća kuna kad mu se zapalio osobni automobil.

- Neka Nediljko Jović odgovori zašto je isplatilo pomoć Miočiću i po kojoj osnovi. Ujedno, molim mještne Općine Ražanac da ne nasjedaju na prljave i podle igre bivših nositelja vlasti Miočića i Jovića i ne dopuste da im zaslijepe oči neistinama usmjerenima protiv moje kandidature na predstojećim izvanrednim izborima, zaključio je Nikola Miletić.

Vladimir Kovačević dotaknuo se članstva Nediljka Jovića u HSP AS te ga optužio za koketiranje s HDZ-om.

- Nediljko Jović je ušao u OV Ražanac kao nezavisni vijećnik na listi HSP AS na lokalnim izborima 2013. godine, a onda je u dogovoru sa Županijskim vrhom HSP AS, mimo znanja općinskog HSP AS, potpisao pristupnicu tražeći zauzvrat članstvo u Upravnom vijeću zadarskog Doma zdravlja, što je i dobio, izjavio je Kovačević.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika malipingo
Selo moje malo.