Pod "gasom" za volanom 15 vozača, rekorder vikenda s 1,9 promila

Slika korisnika valentinam
Akcija Vikend
Alkotestirana su 142 vozača od kojih je njih 15 bilo pod utjecajem alkohola

Proteklog vikenda (od 2. do 4.veljače 2018. godine) policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend, kontrolirali 711 vozila i vozača, a poduzeli su 203 represivne mjere.

Alkotestirana su 142 vozača od kojih je njih 15 bilo pod utjecajem alkohola,  73 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, jedan je vozio bez vozačke dozvole, 34 vozača nisu poštivala prometni znak, četiri vozila su zatečena bez tehničkog pregleda i registracije, jedan vozač prošao je kroz crveno svjetlo, jedan vozač je vozio za vrijeme zabrane, dva vozača su bila pod utjecajem droga, 12 je vozilo bez zaštitnog pojasa, tri vozača su nepropisno pretjecala dok su dva vozača s uporabom mobitela u vrijeme vožnje.

Iz prometa je isključeno 19 vozača i četiri vozila. U tom se vremenu dogodilo 12 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

U petak oko 23 sata na DC-306 u Petrčanima, 42-godišnjak je upravljao Fordom (ZD) pod utjecajem alkohola od 1,98 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda. Protiv vozača se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno